x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plouă cu plângeri la DNA / Meciul Rodipet – primăria Sectorului 1, pe rolul DNA

Plouă cu plângeri la DNA / Meciul Rodipet – primăria Sectorului 1, pe rolul DNA

de Violeta Fotache    |    07 Mai 2008   •   00:00

Un alt om politic a fost ieri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a da declaraţii. De această dată este vorba despre candidatul PNL pentru un nou mandate de primar al sectorului 1, Andrei Chiliman. El a fost citat pentru a da declaraţii în legătură cu o plângere formulată de Rodipet privind amplasarea chioşcurilor de distribuţie a presei.

Un alt om politic a fost ieri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a da declaraţii. De această dată este vorba despre candidatul PNL pentru un nou mandate de primar al sectorului 1, Andrei Chiliman. El a fost citat pentru a da declaraţii în legătură cu o plângere formulată de Rodipet privind amplasarea chioşcurilor de distribuţie a presei. La ieşirea din sediul DNA, Andrei Chiliman a declarat că dosarul se află în faza actelor premergătoare şi că el nu are niciun fel de calitate în această cauză, ci a fost chemat doar să dea nişte lămuriri. "Am venit pentru a da nişte lămuriri procurorilor. Eu nu am nici o calitate, nici de făptuitor nici de martor. Este vorba de o afacere, ceva legat de Rodipet, mai multe nu pot să vă spun pentru că este şi o anchetă în curs”, a declarat, la ieşirea din sediul DNA, Andrei Chiliman.Compania Rodipet a făcut o plângere la DNA împotriva primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, acuzându-l că ar fi refuzat să semneze cererile de amplasare a chioşcurilor de distribuţie a presei în această zonă administrativă.

PRIMUL DOSAR.
Primarul mai este judecat pentru abuz în serviciu în cazul emiterii unor dispoziţii de evacuare a unor comercianţi dintr-o clădire din Piaţa Amzei în 23 august 2005, printer firmele evacuate fiind şi Rio Bucovina Distribution, controlată de sirianul condamnat pentru terrorism, Omar Hayssam. În acest caz, urmărirea penală împotriva lui Chiliman a început în data de 5 octombrie 2007, deoarece procurorii susţin că primarul nu putea evacua comercianţii din Piaţa Amzei decât după hotărâri ale instanţelor judecătoreşti care să dispună acest lucru. Primarul a aflat din presă că este urmărit penal şi a catalogat ancheta ca fiind o încercare de discreditare a persoanei sale.

Andrei Chiliman: "Am fost citat în calitate de liniuţă! Să fiu fotografiat!”

"Rodipet a formulat o plângere neîntemeiată împotriva mea, spunând că i-am ridicat din sectorul 1 peste 30 de chioşcuri de distribuţie amplasate ilegal. Ei invocă o ordonanţă dată din timpul Guvernării Năstase prin care celor de la Rodipet li se pun la dispoziţie spaţii de pe domeniul public din toată ţara cu excepţia municipiului Bucureşti. Cu această ordonanţă ei şi-au amplasat ilegal chioşcuri pe raza sectorului 1. I-am întrebat de contracte, ei mi-au invocat ordonanţa de care v-am spus. I-am somat şi le-am ridicat chioşcurile. Daca nu le ridicam ne aflam în ilegalitate. Ei spun că au un prejudiciu de un milion de euro, nici nu ştiu de unde l-au scos!”, a declarat Andrei Chiliman pentru Jurnalul Naţional. El s-a arătat nemulţumit de citarea lui la DNA.

"Am fost invitat in calitate de liniuţă, aşa scria pe citaţie, era o liniuţţă. După şase apeluri telefonice la primărie, începând cu patru săptămâni înainte de campanie, au început să vină citaţiile începând cu data de 1 mai. Este evident că invitaţia are legătură cu campania electorală. V-am invitat ca să vă fotografiem! Evident că nu este întâmplător că am fost citat la DNA în plină campanie electorală, pentru faptul că am respectat legea”, ne-a declarat primarul Sectorului 1.


×
Subiecte în articol: observator rodipet