x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Polițistul condamnat pentru uciderea Raisei s-a prezentat la sediul poliţiei

Polițistul condamnat pentru uciderea Raisei s-a prezentat la sediul poliţiei

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2024   •   23:04
Polițistul condamnat pentru uciderea Raisei s-a prezentat la sediul poliţiei
Sursa foto: Ilustratie Jurnalul/Lacrimi pentru Raisa

Agentul condamnat pentru ucidere din culpă în cazul Raisa s-a prezentat, marţi, la sediul unei unităţi de poliţie din judeţul Argeş, urmând să fie încarcerat pentru executarea pedepsei.

"În seara de 13 august a.c., poliţiştii argeşeni au primit un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de o instanţă din Bucureşti, referitor la un bărbat de 33 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Argeş, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Bărbatul s-a prezentat la sediul poliţiei, acesta fiind preluat pentru a fi încarcerat în vederea executării pedepsei", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Iniţial, în luna ianuarie, Constantin Popescu primise o condamnare cu suspendare, însă CAB a admis, marţi, apelul formulat de procurori şi de familia Raisei şi a decis ca poliţistul să stea în detenţie.

Pe 13 ianuarie 2022, pe bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, o maşină de poliţie condusă de Constantin Popescu a lovit două fete pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, în timp ce cealaltă fată a fost rănită şi transportată la spital.

Procurorii au stabilit că poliţistul circula cu viteză mare şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor.

Dosarul Raisa a ajuns la final! 3 ani cu executare pentru polițistul care a omorât-o pe Raisa și daune morale de 700.000 de euro! Decizia a fost schimbată aproape în totalitate”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: raisa politist predat politie condamnat