x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii pe urmele ţiganilor din cartierul Bora

Poliţiştii pe urmele ţiganilor din cartierul Bora

de Petru Zoltan    |    27 Aug 2009   •   00:00

Poliţiştii însoţiţI de mascaţi au dat năvală în 26 de locuinţe ale celor două familii de romi implicate în scandalul din cartierul Bora, din Slobozia, în urma căruia mai marii poliţiei ialomiţene au fost nevoiţi să renunţe la funcţiile pe care le deţineau. Ca să nu fie demis comisarul Stan Bîtlan s-a internat în spital, iar şeful poliţiei Slobozia, Iosif Chirilă şi-a depus actele pentru a fi pensionat, după ce a fost filmat în casa interlopului Gigi Piticu.

În această dimineaţă, în jurul orei 6.00, ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., poliţişti din Ialomiţa şI CălăraşI, au efectuat 26 de descinderi simultane la locuinţele din cartierul Bora - Municipul Slobozia, în comuna Dragalina - judeţul CălăraşI şi în Municipiul Bucureşti.

Motivul principal al acţiunii demarate de poliţişti îl constituie punerea în aplicare a unor madate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, întrucât o parte din romii implicaţI în scandalul din urmă cu aproximativ două săptămâni nu s-au prezentat la audieri. Astfel, poliţiştii au executat cinci mandate de aducere. "A fost o acţiune comună şI s-a căutat persoanele urmărite, care nu s-au prezentat la audieri. Până în prezent au fost reţinute patru persoane, care fac obiectul mai multor dosare penale pentru tentativă de omor şi vătămare corporală gravă.", a declarat inspectorul Daniel Călăvie, din cadrul IJP Ialomiţa.

Şi ca să nu pară o acţiune inutilă, dar mai ales să justifice prezenţa mare a poliţiştilor implicaţI în acţiune, au fost ridicate mai multe "arme albe manufacturate" - săbii, bâte, topoare şi un pistol cu bile, deţinut legal.


BORA, BORA
La data de 14 august două familii de romi s-au încins pe străzile din Slobozia. În urma scandalului patru persoane au fost rănite, două dintre acestea prezentând plăgi prin împuşcare, o alta, plagă prin tăiere la nivelul piciorului, iar cea din urmă, o fractură la nivelul membrelor inferioare. Acestea au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Slobozia şi se află în afara oricărui pericol, refuzând internarea. În urma acestui scandal, în presă au reapărut câteva imagini publicate de presa locală, în care şeful Poliţiei Slobozia, Iosif Chirliă petrecea alături de interlopul Gigi Piticu, care se pare că a beneficiat de bunăvoinţa organelor de anchetă.  Inspectorul Daniel Călăvie a precizat că nu e vorba de clanuri, ci de două familii simple de romi, care se ocupă cu negoţul cu animale, şI între care a izbucnit un confict pe baza unor neînţelegeri mai vechi.


DECAPITARE EŞUATĂ
În urma acestui scandal ministrul de Interne, Dan Nica a decis iniţial să îi demită pe comisarul Stan Bîtlan, şeful Poliţiei Ialomiţa, şI pe Iosif Chirilă, şeful Poliţiei Slobozia. La auzul veştii că vor fi demişi, cei doi poliţiştii au spus iniţial că îşI vor depune actele pentru pensionare. Câteva ore mai târziu, ministrul Dan Nica a spus că şeful Poliţiei Române, Petre Tobă l-a informat că comisarul Stan Bîtlan se află internat în spital.  

×
Subiecte în articol: politie observator ialomita interlopi