x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţistul rănit în misiune şi colegul lui, avansaţi în grad

Poliţistul rănit în misiune şi colegul lui, avansaţi în grad

10 Iun 2009   •   00:00

Cei doi poliţişti arădeni care l-au prins la Nădlac pe urmăritul general Ştefan-Gheorghe Bocicai, infractor care a deschis focul asupra poliţiştilor, au fost ieri avansaţi în grad de ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica.



Agentul principal de poliţie Adrian Brna şi agentul principal Guleş Ioan au fost înaintaţi, prin ordin al ministrului, la excepţional, la gradul următor, de agent-şef adjunct. Totodată, pentru curajul de care a dat dovadă, Dan Nica l-a recompensat pe poliţistul rănit în acţiune cu suma de 3.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Poliţişti din mai multe judeţe ale ţării au donat sânge pentru colegul lor rănit, mai informează MAI.

Reamintim că un poliţist care lucrează la Ordine Publică, în cadrul Poliţiei Nădlac, a fost împuşcat în abdomen, în noaptea de luni spre marţi, de un bărbat urmărit general, care se ascundea într-un imobil părăsit din localitate, în urma incidentului victima fiind internată în stare gravă la Spitalul Judeţean. Poliţistul a fost împuşcat în jurul orei 4:00, în timp ce încerca să-l legitimeze pe suspect, potrivit procurorului criminalist Pavel Palcu, citat de Mediafax.

Conform anchetatorilor, poliţiştii au fost sunaţi luni seară de un localnic din Nădlac, care i-a anunţat că în casa parohială părăsită a intrat un bărbat de mai multe ori în ultimele zile. Un echipaj format din doi poliţişti de la Ordine Publică a mers să verifice imobilul, găsind înăuntru câteva obiecte, printre care haine, un binoclu şi o cutie cu mănuşi chirurgicale.


Infractorul a fost ieri arestat pentru tentativă de omor

"Considerând suspectă prezenţa obiectelor, poliţiştii au stat la pândă până spre dimineaţă, când a apărut un bărbat. Când poliţiştii s-au apropiat să-l legitimeze, suspectul a scos un pistol şi a tras un foc, rănindu-l în abdomen pe unul dintre agenţi", a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad.

Al doilea poliţist, ajutat de alţi trei poliţişti comunitari aflaţi la mică distanţă, la aceeaşi pândă, l-au imobilizat pe suspect şi l-au dus la secţie.

Poliţistul rănit are 29 de ani, este căsătorit şi are un copil de doi ani. Starea acestuia s-a îmbunătăţit încă de marţi seară, când acesta a vorbit deja cu colegii şi cu familia. "Starea sa este stabilă. Colegii noştri au mai donat sânge, pentru că încă are nevoie de transfuzii. A fost un exerciţiu de solidaritate extraordinar, inclusiv de la colegii din ţară, care au donat pentru colegul nostru, care are grupa de sânge 01 RH negativ", a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad.

În ceea ce îl priveşte pe agresor, poliţiştii spun că acesta este Ştefan-Gheorghe Bocicai, cetăţean român de etnie slovacă, şi că era urmărit general din iulie 2008, pentru diverse furturi. El a fost arestat preventiv miercuri, de Tribunalul Arad, pentru 29 de zile, fiind acuzat de tentativă de omor, contrabandă cu armament şi deţinere ilegală de armament. Bărbatul se află în arestul Poliţiei Judeţene şi urmează să fie transferat în penitenciar.

×
Subiecte în articol: observator