x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Povestea uimitoare a "Micului Mozart" de România

Povestea uimitoare a "Micului Mozart" de România

22 Apr 2013   •   11:19
Povestea uimitoare a "Micului Mozart" de România

Un copil de 11 ani din Iaşi a uimit o lume întreaga cu talentul său. Călin este elev în clasa a V-a şi este cunoscut ca "Micul Mozart" de România, fiind unul dintre cei mai premiaţi pianişti din ţară, scrie
RTV.NET.

După ce a câştigat o groază de premii naţionale şi internaţionale, puştiul din Iaşi a fost invitat să cânte pe scena Filarmonicii din Viena, unde se visează mulţi pianişti care au deja cariere solide în spate. Băiatul riscă să nu poată onora invitaţia, din lipsa banilor, mama lui fiind destul de strâmtorată şi având slabe şanse să facă rost de suma necesară deplasării până în luna august, când va avea loc evenimentul caritabil.

Citeşte şi Noul Mozart? O fetiţă de 7 ani cântă la vioară şi pian dumnezeieşte şi a compus deja o operă VIDEO


Călin şi-a descoperit pasiunea pentru pian când avea doar 5 ani, iar la 9 ani câştiga deja primul premiu internaţional din "palmaresul" său, în Franţa. De atunci, "Micul Mozart" a continuat să uimească lumea cu talentul său şi cu zecile de premii obţinute.

Citeşte şi Un băiat AUTIST face senzaţie cu talentul său la pian VIDEO

"Vreau să ajung un pianist de mare succes, să cânt pe cât mai multe scene şi să fiu recunoscut de cât mai multe ţări", spune Călin Calfa.

Urmăreşte pe RTV.NET o reprezentaţie muzicală a Micului Mozart de România.

×
Subiecte în articol: poveste uimitor micul mozart