x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă meteo. Autoritățile cer informarea rapidă a populației în fața riscului de inundații

Alertă meteo. Autoritățile cer informarea rapidă a populației în fața riscului de inundații

de Redacția Jurnalul    |    28 Sep 2024   •   15:20
Alertă meteo. Autoritățile cer informarea rapidă a populației în fața riscului de inundații

Prefecții și primarii din zonele aflate sub avertizări meteorologice au primit sâmbătă dispoziții clare de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru a menține o comunicare constantă cu cetățenii. Aceștia trebuie să transmită prompt informații despre evoluția fenomenelor meteo.

În cadrul unei videoconferințe cu prefecții și șefii Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, viceprim-ministrul Cătălin Predoiu a subliniat importanța menținerii unui contact permanent între prefecți, președinții consiliilor județene și primăriile din zonele afectate de codurile meteorologice.

Scopul este de a asigura informarea la timp a populației cu privire la evoluția fenomenelor meteo și măsurile necesare în cazul unor posibile evacuări.

Solicitarea vine în contextul prognozelor ce indică riscuri mari de ploi abundente și inundații în mai multe zone ale țării.

Autoritățile locale sunt îndemnate să dea o atenție specială persoanelor vulnerabile și celor cu dizabilități, asigurându-se că acestea primesc informațiile necesare și asistență în caz de urgență.

„Toate inspectoratele pentru situații de urgență care intră sub incidența codului portocaliu vor fi mobilizate astfel încât să intervină rapid și prompt, sens în care a fost dispusă măsura dublării efectivelor de pompieri în serviciul operativ”, se arată în informarea MAI.

România se pregătește pentru o perioadă de vreme severă, cu avertizări meteo care acoperă aproape întreaga țară în următoarele zile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe coduri de avertizare, inclusiv cod portocaliu pentru unele zone, până luni dimineața.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: predoiu alerta meteo