x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Nicolae Ciucă, discuții despre situația din Ucraina cu o delegație a Congresului SUA

Premierul Nicolae Ciucă, discuții despre situația din Ucraina cu o delegație a Congresului SUA

21 Mar 2022   •   21:15
Premierul Nicolae Ciucă, discuții despre situația din Ucraina cu o delegație a Congresului SUA
Sursa foto: antena3

Premierul Nicolae Ciucă a avut luni, la Palatul Victoria, discuții despre situația din Ucraina cu o delegație a Congresului SUA.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, delegația Congresului SUA a fost condusă de Steven Lynch, președinte al Subcomisiei parlamentare pentru Securitate Națională, din Camera Reprezentanților.

Discuțiile au vizat situația de securitate determinată de agresiunea militară rusă în Ucraina și de gestionarea valurilor de refugiați. Premierul a făcut o prezentare a modului în care România percepe situația de securitate curentă, inclusiv acțiunile militare ruse și scopurile sale.

„Prim-ministrul român a insistat pe dovada de unitate a aliaților, care prin prezența militară pe teren, aici, în România, oferă certitudinea angajamentelor de securitate colectivă din cadrul NATO, precum și a valorii Parteneriatului strategic cu SUA. Cu acest prilej, a fost subliniată și importanța dezvoltării de noi investiții americane în România”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, Steven Lynch a mulțumit pentru activitățile României și pentru leadershipul pe care îl oferă atât în sprijinirea refugiaților, cât și a ucrainenilor rămași să lupte pentru apărarea țării lor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca