x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Piedone a concediat personalul Administraţiei Şcolilor

Primarul Piedone a concediat personalul Administraţiei Şcolilor

28 Mai 2009   •   00:00

Cristian Popescu-Piedone a concediat 27 de angajaţi ai Direcţiei de Administrare a Şcolilor sector 4, dintre care doi directori şi şase şefi de servicii, edilul iniţiind un proiect de modificare a organigramei a instituţiei.

Potrivit noii organigrame, care va fi supusă aprobării consilierilor locali, serviciile Control Intern şi Evidenţă Contracte vor fi desfiinţate în totalitate, deoarece primarul a constatat, pe baza raportului Corpului de control, că activitatea acestora a prejudiciat grav interesele administraţiei.

'Avem nevoie de angajaţi tineri şi bine pregătiţi, cărora să le pese de dezvoltarea sistemului de învăţământ din sectorul 4. Nu pot tolera un colectiv pasiv, care a privit mut cum an de an în loc să fie renovate sălile de curs şi faţadele şcolilor, s-au investit sume considerabile doar în reabilitarea grupurilor sanitare. Verificările Corpului de control vor continua, urmând ca în situaţia depistării altor nereguli, să decid adoptarea unor măsuri cel puţin la fel de drastice, dar atât de necesare formării unei echipe care să acţioneze strict în interesul cetăţeanului', a declarat Cristian Popescu-Piedone.

Primarul sectorului 4 al Capitalei a dispus pe 22 mai un audit intern şi a solicitat controlul Curţii de Conturi pentru a analiza activitatea Direcţiei de Administraţie a Şcolilor din cadrul primăriei. Popescu-Piedone a fost înştiinţat că directorul general al Direcţiei de Administraţie a Şcolilor nu a mai primit din partea Consiliului Local prelungirea mandatului. Potrivit mass-media, mai multe contracte încheiate pe vremea fostului primar Adrian Inimăroiu de către Direcţia de Învăţământ au fost acordate ilegal, fără licitaţie.

Angajaţii Corpului de control al primarului au găsit, la o inspecţie făcută în cadrul direcţiei, mai multe dosare ascunse într-o toaletă. Inspectorii ar fi descoperit, prin studierea acestor acte, că în baza contractelor au fost reparate şase grădiniţe din sectorul 4, administraţia locală cheltuind în anul 2007 75.000 de euro pentru achiziţia unor filtre de apă care urmau să fie distribuite unităţilor de învăţământ.

Agerpres

×
Subiecte în articol: observator