x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Piteştiului, audiat la DNA

Primarul Piteştiului, audiat la DNA

09 Mai 2009   •   00:00

Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, a fost audiat ieri, la DNA Piteşti, timp de peste o oră de procurorii anticorupţie.



La ieşirea de la audieri, el a afirmat că a dat o declaraţie în calitate de martor, pentru a lămuri "câteva aspecte", fără a preciza însă despre ce dosar e vorba. Întrebat de jurnalişti dacă este vorba despre dosarul în cazul corupţiei din arbitraj, primarul a ridicat din umeri şi a spus că "sunt aspecte care nu pot fi spuse, fiind o anchetă în curs". "Mă miră că am fost chemat şi nu mi s-a spus dacă voi mai fi chemat", a afirmat Pendiuc, precizând că a fost audiat în calitate de martor.

Tot ieri, la DNA Piteşti a fost audiat şi Ilie Penescu, fratele lui Cornel Penescu, finanţatorul clubului FC Argeş. Acesta a ieşit de la audieri după mai puţin de o jumătate de oră, fără a face declaraţii jurnaliştilor.

Fraţii Cornel şi Ilie Penescu deţin împreună mai multe firme, printre care societatea Pic, cei doi având cote egale de acţiuni. De asemenea, cei doi sunt asociaţi şi la firmele Muntenia Aliment SRL, Service Taxi Piteşti SA, Argeş News SRL, Pic Distrib, Leasing Pic, Muntenia Security SRL.

Cornel Penescu a fost arestat preventiv, în 14 aprilie, alături de preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului Pic, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

Ulterior, în dosarul corupţiei din arbitraj au fost arestaţi preventiv şi arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean şi Aurelian Bogaciu, precum şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică.

×
Subiecte în articol: observator