x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Principele Radu: BVB trebuie susţinută de statul român

Principele Radu: BVB trebuie susţinută de statul român

27 Apr 2009   •   00:00

Principele Radu, care a deschis, în această dimineaţă, printr-un sunet de clopoţel, şedinţa de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), alături de Principesa Margareta, a afirmat că această instituţie trebuie să beneficieze de susţinerea statului român, scrie Agerpres.

'Aveţi peste 125 de ani de tradiţie, un nume, legitimitate şi profesionalism, dar pentru a avea o performanţă pe măsură trebuie să beneficiaţi de susţinerea statului român pentru crearea unui cadru de respectabilitate internaţională pe care o meritaţi pe deplin', a spus principele Radu.

Răspunzând unei întrebări, principele a menţionat că nu are acţiuni la Bursă şi nu crede că va avea vreodată curajul să-şi asume o asemenea responsabilitate, dar a subliniat că va susţine întotdeauna BVB caracterizând-o ca un 'instrument al democraţiei, al Occidentului conectat'.

'Nu sunteţi un instrument al statului român, dar meritaţi să fiţi puşi pe steagul României', a mai spus principele Radu.

În această după-amiază, la Palatul Elisabeta, principele Radu şi principesa Margareta vor participa la seara dedicată Camerei de Comerţ şi Industrie a municipiului Bucureşti (CCIB). Invitatul de onoare al manifestării va fi principele Jean de Luxembourg, preşedintele de onoare al Fundaţiei Carol I, creată de CCIB.

Evenimentul marchează debutul campaniei iniţiate de CCIB şi sprijinite de Casa Regală a României care urmăreşte să redea Capitalei şi mediului de afaceri bucureştean una din clădirile simbol ale Bucureştilor - Palatul Camerei.

Fundaţia Carol I a fost constituită cu scopul colectării de fonduri necesare consolidării, reabilitării şi modernizării sediului istoric al CCIB din str. Ion Ghica nr. 9.

Seara, principele Radu şi principesa Margareta vor participa la Teatrul Naţional, la festivitatea decernării premiilor UNITER, Casa Regală înmânând, printr-un invitat al său, unul dintre premii.

×
Subiecte în articol: observator principele