x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Probele materiale strânse ocupă un întreg depozit

Probele materiale strânse ocupă un întreg depozit

de Libiu Mateescu    |    06 Mai 2009   •   00:00
Probele materiale strânse ocupă un întreg depozit

Procurorul Sorin Benga, cel care instrumentează dosarul celui mai renumit caz de crimă organizată din istoria Braşovului, dubla crimă de la casa de schimb valutar Candy, a câştigat concursul pentru şefia DNA Braşov, urmând a fi numit în funcţie luna aceasta.



Experimentatul procuror braşovean a cerut însă amânarea transferului până la finalizarea cercetării penale şi punerea sub învinuire a lui Serghei Gribenco, principalul suspect al atacului armat. Contraexpertiza ADN, solicitată la IML Bucureşti de criminalistul-şef
al acestui caz, a confirmat implicarea certă a lui Gribenco în crimele ce au zguduit întreaga ţară.

Martorii, ca şi expertizele balistice, îl incriminează de asemenea pe Gribenco. Basarabeanul urmează a fi pus sub învinuire în cursul acestei luni, probele strânse împotriva sa de echipa procurorului-şef al DIICOT de pe lângă Curtea de Apel Braşov, Sorin Benga, fiind zdrobitoare.

INGERINŢE RESPINSE
Interesant este faptul că procurorul braşovean a respins ingerinţele Parchetului General şi a IGPR în dosarul Gribenco, tocmai pentru a evita eşecurile răsunătoare din alte cazuri de crimă, "Elodia" şi "Diaconescu", care s-au împotmolit lamentabil în fazele superioare ale instanţelor de judecată.

Principalul colaborator al procurorului de caz din partea IJP Braşov, în dosarul "Gribenco", a fost comisarul-şef Florea Oprea, şeful echipei de poliţişti care au lucrat la acest caz, actual comandant interimar al Poliţiei Braşov. Numele poliţistului braşovean este legat de alte cazuri de crimă rezolvate la Braşov, precum cel al triplei omucideri de la Săcele sau cel al taximetristului Ionuţ Nicolae, care a omorât două adolescente în urmă cu un an şi jumătate.

Cazul "Gribenco" este la final, în dosar fiind cercetate şi audiate sute de persoane, iar probele materiale în acest caz ocupă un întreg depozit din cadrul IJP Braşov.

Criminaliştii care au soluţionat unul dintre cele mai cunoscute cazuri de crimă de tip mafiot din România au beneficiat de colaboarea Interpolului, precum şi de cea a SRI în ceea ce priveşte tehnica operativă, logistică şi de interceptare specifică respectivelor instituţii.

×
Subiecte în articol: observator