Designul de calitate se află acolo unde se intersectează interesele specialistului în design cu cele ale clientului său şi cu cele ale societăţii ca întreg. Recent, un grup de profesori de la facultăţile de design ale universităţilor de artă din Arad, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara s-au întâlnit pentru a indica drumul spre designul de calitate în România. Dezbaterea, al carei scop este reorganizarea învăţământului universitar de design, s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Reţea colaborativă online în învăţământul superior artistic românesc pentru compatibilitatea absolventului de design grafic şi industrial pe piaţa muncii”.
Principalele problemele luate în discuţie au fost: existenţa unui an pregătitor pentru absolvenţii de liceu care optează pentru studii universitare de design; elaborarea unor concepte competitive pentru "practica de specialitate", inserţia absolvenţilor pe piaţa muncii; organizarea unui For naţional de consultanţă privind problematicile învăţământului universitar.
Iniţiatorii proiectului au subliniat importanţa relatiilor interpersonale relevată de sondajele realizate în legatură cu viitorul absolvenţilor pe piaţa muncii. "Relaţiile cu angajatorul, echipa de lucru şi clienţii sunt hotărâtoare privind succesul absolventului angajat", se spune într-un document de lucru al organizatorilor dezbaterii. Proiectul se află sub tutela Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi, care colaborează cu Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.