x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protectia mediului - Romania, o tara "otravita si bolnava"

Protectia mediului - Romania, o tara "otravita si bolnava"

de Alexandru Nastase    |    31 Ian 2006   •   00:00

Romania ocupa ultimul loc in Europa in ceea ce priveste calitatea mediului inconjurator, fiind devansata de state precum Belarus, Albania sau Republica Moldova.
Concluzia apartine unui studiu stiintific realizat la nivel mondial de experti ai universitatilor Yale si Columbia si prezentat saptamana trecuta la Forumul Economic International de la Davos. O tara "otravita si bolnava", acestea sunt calificativele primite de Romania din partea savantilor americani, care au constatat calitatea precara a aerului si apelor din tara noastra, precum si aplicarea minima a masurilor de protectia mediului. Studiul a urmarit, in cele 133 de tari ale lumii, 12 criterii intre care calitatea aerului, calitatea apei potabile, a solurilor, biodiversitatea si habitalele, precum si rata mortalitatii si mortalitatii infantile. Concluziile reflecta realitatile curente din aceste tari.

LOC RUSINOS. Rezultatele Romaniei sunt extrem de grave, tara noastra fiind plasata pe locul 90 in lume si pe ultimul loc intre tarile europene. Inaintea noastra se afla mai multe state africane si din America de Sud, precum si din Oceania. Toate statele Uniunii Europene se claseaza in primele 40 de locuri, iar cealalta tara aflata in curs de aderare, Bulgaria, ocupa pozitia 50. Turcia se afla pe locul 49, iar Republica Moldova se situeaza pe locul 70, mult deasupra Romaniei. Dupa tara noastra, in clasament urmeaza doar tari din Africa. La aparitia unui astfel de raport prestigios, bine documentat si fundamentat, ministrul de resort isi prezinta demisia in 24 de ore, oriunde in lume.

×
Subiecte în articol: observator tara