x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radarele fixe de pe DE 70 au fost scoase din funcţiune

Radarele fixe de pe DE 70 au fost scoase din funcţiune

07 Mai 2009   •   00:00
Radarele fixe de pe DE 70 au fost scoase din funcţiune

Radarele fixe amplasate pe drumul european 70, în localităţile mehedinţene Faţa Cremeii, Tâmna şi Argineşti, au fost scoase din funcţiune, a declarat şeful Inspectoratului Poliţiei Judeţului (IPJ) Mehedinţi, comisar-şef Stelică Zamfiroiu.



Potrivit lui Zamfiroiu, exploatarea acestora fusese oprită de firma Codec Spat din Cluj cu puţin timp înainte de retragerea avizului de funcţionare de către Direcţia Poliţiei Rutiere, întrucât prezentau unele defecţiuni tehnice în înregistrarea şi transmiterea datelor. "Pe traseul respectiv, în zonele cu risc ridicat de accidente rutiere vor fi amplasate radare mobile, astfel încât să se evite producerea de accidente grave care să ducă la pierderea de vieţi omeneşti din cauza încălcării regulilor de circulaţie, în special a depăşirii vitezei regulamentare în localităţi", a precizat Zamfiroiu, citat de Agerpres.

În cele şase luni de funcţionare, radarele fixe au înregistrat peste 113.000 autovehicule care au depăşit viteza legală iar lucrătorii de poliţie de la IPJ Mehedinţi mai au de prelucrat date stocate din perioada 1 martie - 24 aprilie, când a intervenit decizia de sistare a funcţionării acestora din cauza lipsei unor avize legale.

×
Subiecte în articol: observator