x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RADET Bucureşti începe de miercuri probe la cald în sistemul centralizat de încălzire

RADET Bucureşti începe de miercuri probe la cald în sistemul centralizat de încălzire

de Agerpres    |    12 Oct 2011   •   10:27

RADET Bucuresti incepe miercuri initierea probelor la cald in Capitala la sistemul centralizat de incalzire ca urmare a scaderii accentuate a temperaturilor exterioare si avand in vedere prognozele meteorologice privind municipiul Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa transmis AGERPRES.

Probele vor fi efectuate pe parcursul a trei zile, interval necesar pentru echilibrarea sistemului de distributie si furnizare a energiei termice.


RADET precizeaza ca in functie de evolutia meteo va trece la furnizarea agentului termic pentru incalzire in regim permanent. Incarcarea la cald a instalatiilor va avea loc in toate sectoarele din Capitala, exceptie facand zonele in care au loc lucrari de modernizare, lucrari nefinalizate ori avarii in instalatiile interioare ale asociatiilor de proprietari.

'Asociatiile de proprietari care nu doresc sa beneficieze, in acest moment, de energie termica pentru incalzire ca au posibilitatea sa-si regleze, sa limiteze ori sa refuze acest serviciu inchizand vanele contoarelor aflate in subsolurile tehnice ale imobilelor. Asociatiile care doresc sa beneficieze de acest serviciu sunt rugate sa verifice si sa corecteze pozitia vanelor acestor aparate, conform deciziei comune luate la nivel de imobil. La consumatorii de tip urban in cazul carora sunt indeplinite conditiile tehnice necesare, se poate pune permanent in functiune sistemul de incalzire, la cererea acestora', se mai arata in comunicatul semnat de directorul general RADET, Mihai-Bogdan Becheanu.

De asemenea, in cazul institutiilor publice cu caracter social (crese, gradinite, spitale) se poate trece la furnizarea de agent termic pentru incalzire in regim permanent, singura conditie fiind inregistrarea unei solicitari din partea acestora.

Potrivit legii, debransarea instalatiilor interioare de incalzire si/sau pentru apa calda menajera ale consumatorilor de energie termica dintr-un condominiu nu poate fi efectuata in timpul sezonului de incalzire.

×
Subiecte în articol: radet probe incalzire energie termica