x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila: Noile cazuri de coronavirus vor crește în România. Record de teste

Rafila: Noile cazuri de coronavirus vor crește în România. Record de teste

19 Ian 2022   •   11:38
Rafila: Noile cazuri de coronavirus vor crește în România. Record de teste

Noile cazuri de coronavirus vor crește în zilele următoare în România din două motive, anunță Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății menționează și un număr record de teste făcute marți și depășirea acestuia, tot zilele următoare.

Alexandru Rafila a vorbit înaintea ședinței de Guvern de miercuri despre facilitarea testării în apropiere de domiciliu și organizarea centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților.

În momentul de față, peste 3.200 de cabinete de medici de familie au semnat contractele cu casele de asigurări de sănătate și au început să testeze.

„Ați remarcat că ieri probabil a fost cel mai mare număr de teste de la începutul acestei pandemii. Am ajuns la 90.000 de teste într-o zi. Estimez că această creștere a testării va continua, până la sfârșitul săptămânii viitoare vom ajunge cred la peste 100.000 de teste efectuate și implicit crește și numărul de persoane detectate”, spune Rafila.

Conform ministrului, numărul de persoane infectate detectate va crește din două motive: în primul rând pentru că tulpina este mult mai transmisibilă și lucrul acesta se observă în toate țările afectate, cifrele din această perioadă fiind incomparabil mai mari față de cele înregistrate în valurile anterioare.

Al doilea motiv pentru care va crește numărul persoanelor găsite infectate va fi generat de creșterea capacității de testare.

În ce privește centrele ambulatorii de evaluare, unde au acces exclusiv persoanele cu un test pozitiv, au fost semnate contracte cu 123 de centre: „mai avem circa 100 și ceva de centre care trebuie operaționalizate. Marea majoritate vor fi operaționale până la sfârșitul acestei săptămâni”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila