x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raportul TVR - Tudor Giurgiu, acuzat de colegi in Senat

Raportul TVR - Tudor Giurgiu, acuzat de colegi in Senat

de Dana Piciu    |    26 Apr 2007   •   00:00

Comisiile de cultură ale Parlamentului au inceput ieri analiza raportului de activitate pe anul 2006 a SRTv. Mai mulţi membri in Consiliul de Administraţie al TVR l-au acuzat ieri pe directorul general Tudor Giurgiu că nu le-a furnizat integral şi la timp informaţiile solicitate despre unele contracte şi salarii.

George Pruteanu s-a referit concret la solicitarea ca membrii CA al TVR să primească detaliat informaţii despre salarizarea unor angajaţi ai televiziunii, insă informaţiile oferite de Giurgiu au fost "in limite extrem de largi, arătand doar nişte plafoane minime şi maxime". Giurgiu a invocat, in motivarea faptului că a furnizat membrilor CA al TVR informaţii limitate despre anumite salarii ale unor angajaţi din televiziune, dreptul la confidenţialitate in această problemă, conform prevederilor Codului Muncii şi ale contractului colectiv din TVR. Parlamentarii i-au criticat pe membrii Consiliului de Administraţie care au incercat să se disocieze de greşelile făcute de Tudor Giurgiu.

Preşedintele Comisiei de cultură de la Senat, Adrian Păunescu, le-a reproşat membrilor CA dezinteresul de care au dat dovadă faţă de instituţie. Discuţiile pe raportul de activitate vor fi reluate săptămana viitoare. Directorul economic, Cipriana Voicu, a spus că la 7 mai TVR va fi verificată şi de Curtea de Conturi.

×
Subiecte în articol: observator