x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Redescoperiţi-o pe Gigi Marga!

Redescoperiţi-o pe Gigi Marga!

04 Mai 2009   •   00:00
Redescoperiţi-o pe Gigi Marga!

Gigi Marga. O artistă care, după ce i-a încântat ani buni pe români cu vocea ei puternică, în 1986 a plecat în America şi mult timp nu s-a mai ştiut nimic de ea.



Născută la 22 aprilie 1929 la Bucureşti din părinţii ardeleni Ioan şi Ana Marga, Gigi a crescut pe culmile Râşnovului, la Braşov.
La 14 ani şi-a pierdut tatăl. Atunci a început să înveţe că viaţa trebuie s-o înfrunte de una singură, a învăţat să fie independentă, să se bazeze numai pe propriile forţe. Poate de aceea, la cei aproape 80 de ani, e tot singură.
În adolescenţă a cântat în corul Patriarhiei. Drumul spre muzică s-a deschis firesc şi nu s-a abătut de la el. Acum este vedeta unui local românesc din New York, unde este pur şi simplu adorată de românii de acolo, dar şi de americani. A fost căsătorită cu un avocat, dar, după ce el a murit de tânăr, ea nu s-a mai îndrăgostit de nimeni. Singura dragoste i-a rămas muzica.
Ascultaţi CD-ul cu Gigi Marga, pe care Jurnalul Naţional vi-l oferă împreună cu Ediţia de Colecţie din 11 mai!




CALENDAR MAI 2009
Dem Rădulescu: un actor de­săvârşit. Un nume care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Ediţia de Colecţie din 18 mai vă propune o poveste fascinantă despre marele actor, precum şi un DVD excepţional pe care îl veţi regăsi, cu momente umoristice de neuitat, pe Dem Rădulescu.
Luni, 25 mai, Jurnalul Naţional vă întâmpină cu o Ediţie de Colecţie despre un mare interpret: menestrelul Bucureştilor vechi şi noi - Gică Petrescu. Mai ştie oare pământul câte generaţii au fredonat cântecele lui Gică Petrescu? Melodii fără vârstă. Vă oferim astfel prilejul de a reasculta cântecele lui Gică Petrescu, regăsite pe un nou album de colecţie.

×
Subiecte în articol: observator