x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Remus Cernea nu vrea dress-code în Parlament: Nu care cumva să se lege cineva de pletele mele!

Remus Cernea nu vrea dress-code în Parlament: Nu care cumva să se lege cineva de pletele mele!

22 Oct 2013   •   15:08
Remus Cernea nu vrea  dress-code în Parlament: Nu care cumva să se lege cineva de pletele mele!

Deputatul Remus Cernea se arată nemulțumit de noul cod de conduită pe care președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, vrea să-l introducă în Parlament. Practic, aleșii ar urma să vină îmbrăcați cu sacou, cămașă, cravată, iar lungimea părului ar trebui să fie una adecvată. În ceea ce privește femeile, acestea nu vor mai avea voie cu fuste scurte și rochii mulate.

Astfel, Remus Cernea consideră că măsurile noului cod sunt abuzive și afectează libertatea parlamentarilor de a se înfățișa cum doresc.

"Se intenţionează impunerea unor restricţi arbitrare, restricţii care nu vor face cinste acestui Parlament. Se pare că se va impune chiar un cod vestimentar, ori asta ar afecta libertatea fiecărei persoane de a se prezenta aşa cum doreşte. Inclusiv în politică trebuie lăsată o marjă de nonconformism. Altfel, societatea se va crispa foarte mult şi va încremeni într-un conservatorism prost înţeles. Eu nu am venit niciodată într-un mod strident la Parlament. Eu voi rămâne acelaşi. Îmi pregătesc tricourile cu Metallica, cu Pink Floyd şi cu alte trupe rock special să le duc în Parlament. Este dreptul meu să port orice tricou doresc. Nu care cumva să se lege cineva de pletele mele în Parlament", a declarat Cernea pentru Antena3.

×