x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Replica in forta - Iliescu, Geoana & Co ataca dur puterea

Replica in forta - Iliescu, Geoana & Co ataca dur puterea

de Lavinia Dimancea    |    20 Dec 2005   •   00:00

Pentru prima oara de la Congresul din aprilie, Ion Iliescu s-a hotarat ieri sa apara intr-o conferinta de presa alaturi de cei trei lideri ai PSD, Mircea Geoana, Adrian Nastase si Miron Mitrea.
Ceea ce reusit sa ii aduca pe cei patru unul langa celalalt a fost reuniunea de bilant a Aliantei PNL-PD. In replica la "programul" anti-PSD al aliatilor, liderii pesedisti au lansat critici dure la adresa reprezentantilor puterii. Geoana a invocat "cardasia oligarhilor" din Alianta, l-a descris pe Calin Popescu Tariceanu ca pe un lider si premier "lipsit de barbatie" pentru ca a acceptat "sa fie umilit" de presedintele Basescu, fiind acelasi care "incerca sa se dea cocos in relatia cu Traian Basescu si cerea mila si sprijinul PSD pentru a ramane in functia asta vara". Nastase a acuzat "prezenta presedintelui jucator, arbitru, antrenor" care a transformat reuniunea intr-o "susanea festivista cu amenintari goale", a catalogat reuniunea drept "o depunere de coroane la mormantul democratiei" si a apreciat declaratia sefului statului prin care califica actualul Guvern ca fiind cel mai bun ca facand parte "din ciclul «Petre, esti cel mai bun»".

REVOLTA. La randul lui, Miron Mitrea l-a prezentat pe Tariceanu ca pe un "barbat slab", in timp ce Ion Iliescu s-a aratat revoltat de afirmatiile lui Basescu conform carora actualul Guvern este cel mai bun, spunand ca, de fapt, cel mai bun a fost cel condus de Nastase. Tot el l-a acuzat pe Basescu ca prin pozitiile exprimate la reuniune si "spiritul militant cu care da indicatii" a incalcat Constitutia si a semnalat "atacul insalubru si inurban" lansat de putere la adresa PSD.

×
Subiecte în articol: observator