x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reţineri în clanul Geamănu

Reţineri în clanul Geamănu

de Violeta Fotache    |    10 Apr 2009   •   00:00

Poliţiştii şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti au trecut la prinderea unei reţele de traficanţi de droguri din care fac parte membri ai clanurilor Geamănu şi Boja, celebre în lumea interlopă a Capitalei.



Acţiunea purtând numele de cod "Operaţiunea NORD" a fost declanşată în urmă cu şase luni, în tot acest timp autorităţile judiciare desfăşurând activităţi de monitorizare a reţelei care trafica droguri de mare risc provenind din Turcia, distribuindu-le către dealerii locali de pe raza Capitalei şi a judeţelor Ilfov şi Dâmboviţa sau direct către consumatori.

Potrivit Poliţiei Române, membrii reţelei traficau în special heroină şi metadonă. Din reţea fac parte membri ai clanurilor Geamănu şi Boja, conduse de Mihai Rotaru şi de Alexandru Bărbulescu, implicate şi în traficul de persoane, şantaj, cămătărie, infracţiuni economice ori fapte penale comise cu violenţă.

După şase luni de supraveghere specială, miercuri dimineaţă autorităţile au declanşat acţiunea de capturare, ridicând 11 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani, din Ilfov şi Bucureşti, care au fost conduse la sediul DIICOT Bucureşti pentru audieri în vederea reţinerii şi a propunerii de arestare preventivă.

Au fost efectuate nouă percheziţii simultane la domiciliile şi reşedinţele celor 11 persoane. Au fost ridicate pentru cercetări aproximativ două grame de heroină, 144 de comprimate de metadonă, 28 de comprimate de medicamente cu conţinut stupefiant, un pistol cu glonţ, 24 de telefoane mobile şi cartele SIM, 670 de lei despre care se deţin date că provin din traficul de droguri.

×
Subiecte în articol: observator