x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 Sibiu: Cine a CÂȘTIGAT Primăria Sibiu

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 Sibiu: Cine a CÂȘTIGAT Primăria Sibiu

06 Iun 2016   •   08:23
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 Sibiu: Cine a CÂȘTIGAT Primăria Sibiu

Astrid Fodor, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), îşi păstrează funcţia de primar al municipiului Sibiu, în urma alegerilor locale de duminică, potrivit numărătorii paralele a PSD.

Astrid Fodor (FDGR) a obţinut un scor de 57,09 %, pe locul doi este Ovidiu Sitterli (PSD), cu un scor de 18.86 %, iar pe trei, Răzvan Pop (PNL) cu 10,91 %, potrivit numărătorii paralele a PSD Sibiu din 98,1 % din secţiile de vot din municipiu, a declarat luni dimineaţa, pentru AGERPRES, Florin Orlăţan, preşedinte executiv al PSD Sibiu.

Potrivit aceleiaşi surse, FDGR are şi cel mai mare număr de consilieri municipali la Sibiu, 12, faţă de doar 6 consilieri ai PSD, respectiv 5 consilieri ai PNL. Astfel, FDGR a obţinut 46,15 % din voturile date de sibieni pentru Consiliul Local, fiind urmat de PSD, cu un scor de 21,26 % şi PNL, cu 17,61 %.

"Victoria este categorică, peste 50 la sută sigur în cazul meu, dar şi la Consiliul Local ce am numărat până acum este peste 50 la sută, dar nu vă pot spune cât. Este o victorie aşteptată, eu am fost convinsă că vom câştiga aceste alegeri pentru că ştiu cât am muncit şi cât suflet am pus în ceea ce am făcut şi ştiu că sibienii ştiu să aprecieze între cei care se fac că fac şi cei care într-adevăr fac. Şi dacă este 40 la sută înseamnă că avem totuşi un cuvânt de spus în Consiliul Judeţean şi avem o marjă de negociere. Deocamdată am numărat 30-40 la sută din buletinele de vot", a declarat duminică noaptea, Astrid Fodor.

Liberalii deja au felicitat-o pe Astrid Fodor pentru că a obţinut victoria ca primar al Sibiului.

"Este clară victoria doamnei Astrid Fodor? Este clară. Aş felicita-o pe doamna primar Astrid Fodor pentru această victorie. Cred că este un bun manager pentru oraşul Sibiu şi am speranţa că împreună cu PNL vom putea găsi cele mai bune soluţii ca în continuare Sibiul să fie un oraş puternic, prosper, atrăgător cu o administraţie locală care să se reflecte în bunăstarea sibienilor", a declarat duminică noaptea, preşedintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan.

FDGR deţine din 2000 puterea în municipiul Sibiu. Pentru al cincilea scrutin consecutiv, FDGR dă primarul şi are cei mai mulţi consilieri în municipiul Sibiu. După patru mandate ale lui Klaus Iohannis, fost primar FDGR la Sibiu, la conducerea Primăriei a urmat ca interimar Astrid Fodor, acum aleasă pentru prima dată de sibieni. AGERPRES

×