x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România in 5 minute

România in 5 minute

22 Apr 2008   •   00:00
România in 5 minute
Sursa foto: Alex Micsik/

In memoriam - 11:06

 

 

Constanţa. Mai multe persoane au depus flori ieri în faţa Primăriei, în memoria fetiţei de 6 ani sf&ic

In memoriam - 11:06

 

 

Constanţa. Mai multe persoane au depus flori ieri în faţa Primăriei, în memoria fetiţei de 6 ani sfîşiată de cîini la Agigea.

 

Bistriţa. Traficul pe DN 15A, între Reghin şi Bistriţa, a fost blocat din cauza unei maşini de mare tonaj care s-a răsturnat.

 

 

 

 

Accident - 11:11

 

 

DECIZIE. Tribunalul Bucureşti a finalizat dosarul în care moştenitorii lui Nicu Ceauşescu au cerut obligarea Muzeului Naţional de Artă al României la restituirea unor bunuri confiscate în decembrie 1989 de la fiul cel mic al cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu. Instanţa va pronunţa mîine o hotărîre.

 

 

Vaslui. O conductă de gaz din zona industrială a municipiului s-a spart ieri, după ce a fost lovită de remorca unui autocamion, care s-a desprins în mers. Reprezentanţii ISU au ajuns imediat la faţa locului şi au izolat zona pentru evitarea producerii unei explozii.

 

 

 

 

 

Decizie - Guvernul dă liber  de 2 mai.

Ziua de vineri, 2 mai 2008,  a fost declarată de Guvern drept nelucrătoare, fapt ce va permite angajaţilor din sectorul bugetar să beneficieze de patru zile libere. Unităţile a căror activitate nu poate fi întreruptă nu vor avea liber, informează Mediafax.

 

 

 

 

Proiect PC - Numai limba română în grădiniţe

Preşcolarii din instituţiile publice vor studia numai în limba română, potrivit unei iniţiative PC adoptată de Camera Deputaţilor. Actul normativ mai prevede că în cazul unui număr mai mare de 10 preşcolari sau elevi, organizaţi în unităţi de învăţămînt fără personalitate juridică cu acordul Ministerului Învăţămîntului, cursurile se pot organiza în localitatea de reşedinţă a copiilor prin deplasarea personalului didactic din unităţile preşcolare sau şcolare cu personalitate juridică.

 

 

 

Gest extreme - Un deţinut s-a sinucis la Arad

Un tînăr de 21 de ani, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru consum şi trafic de droguri, s-a sinucis ieri în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, el lăsînd un bilet înainte de a recurge la acest gest extrem, transmite Mediafax. Conform purtătorului de cuvînt al Penitenciarului, Eduard Magold, tînărul s-a spînzurat în toaleta celulei şi a fost găsit de colegi. Pe corpul deţinutului nu au fost găsite urme de violenţă, dar cadavrul va fi supus şi unei necropsii. (Andrei Ando)

 

 

 

CAZUL FNI - Vântu, absent a cincea oară

Sorin Ovidiu Vântu a lipsit pentru a cincea oară de la Curtea de Apel Bucureşti, unde trebuia să fie audiat ca martor în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii. Citarea sa cu mandat de aducere nu a fost adusă la îndeplinire nici la termenul de ieri, omul de afaceri continuînd să fie chemat de instanţă şi pentru luna mai. Ioana Maria Vlas, aflată în libertate de două săptămîni, a venit însă la proces, unde a fost înconjurată de păgubiţi FNI dornici să-i pună întrebări legate de prăbuşirea fondului. (M. Pasă Petru)

 

 

 

 

Sibiu - A ameninţat că se aruncă de pe liceu

Un elev în vîrstă de 17 ani dintr-o clasă specială a Liceului de Construcţii şi Arhitectură “Carol I” din Sibiu a sunat ieri la 112, ameninţînd că se aruncă de pe clădirea instituţiei de învăţămînt, după ce în prealabil a spart un geam, supărat pe un coleg de-al său. Adolescentul învaţă într-o clasă specială, în care elevii au deficit intelectual şi probleme de comportament. Profesorii spun că nu este pentru prima dată cînd elevul procedează în acest fel şi că acesta este modul său de a atrage atenţia. (Dan Tomozei)

 

 

 

Gorj - Protest în faţa  Tribunalului

Aproximativ 20 de persoane din judeţul Gorj au protestat în faţa Palatului de Justiţie faţă de unii magistraţi care au pronunţat sentinţe în defavoarea lor. Procesele se referă la retrocedarea unor terenuri pentru care proprietarii susţin că s-au judecat ani de zile. Pentru a fi o voce auzită, cei nedreptăţiţi şi-au înfiinţat Asociaţia Victimelor Sistemului Comunist. Mai mulţi jandarmi au urmărit de la distanţă modul în care s-a derulat protestul ţăranilor, nefiind înregistrate incidente. (G. Mladin)

 

 

 

Constanţa - Studenţi reţinuţi pentru droguri

Patru tineri, studenţi ai Universităţii “Ovidius” din Constanţa, din care trei sînt cetăţeni străini, au fost reţinuţi de poliţiştii BCCO Constanţa, fiind implicaţi în traficul cu droguri de mare risc în mediul studenţesc. Cei patru, care şi-au recunoscut faptele şi au declarat că au adus drogurile din Belgia pentru a le vinde printre studenţi, riscă pedepse cu închisoarea între 2 şi 20 de ani. (Emilia Sava)

 

 

 

DOSARE MINIŞTRI - Cazul Miron Mitrea ajunge la Parlament

Respectînd decizia Curţii Constituţionale prin care s-a hotărît că pentru cercetarea penală a miniştrilor (foşti sau actuali) care, la data sesizării, au şi calitatea de parlamentari, se avizează de către Senat ori Camera Deputaţilor, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut ieri Camerei Deputaţilor acest aviz în cazul lui Miron Mitrea, vizat într-un dosar de corupţie pentru fapte ce ar fi fost comise în timpul mandatului său de ministru la Transporturi. El este acuzat de luare de mită, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două în legătură directă cu infracţiuni de corupţie, instrumentate în dosarul 49/P/2006, potrivit DNA. (Violeta Fotache) Detalii pe www.jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: observator