x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

23 Apr 2008   •   00:00
Romania in 5 minute

Bucureştenii, iubitori ai mişcării în aer liber, beneficiază, începînd de ieri, de prima zonă destinată acestui lucru, într-un spaţiu personalizat şi amenajat de Primăria Sectorului 1 şi  Asociaţia “Pentru o Viaţă Sănătoasă”.

 

Viaţă sănătoasă. Bucureştenii, iubitori ai mişcării în aer liber, beneficiază, începînd de ieri, de prima zonă destinată acestui lucru, într-un spaţiu personalizat şi amenajat de Primăria Sectorului 1 şi  Asociaţia “Pentru o Viaţă Sănătoasă”. Zona este construită din lemn masiv şi este personalizată cu o pira­midă de trei metri postată în mijlocul traseului, pe care sînt inscripţionate sfaturi legate de un stil de viaţă sănătos.

Razie - 18:54

 

 

 

Braşov. Poliţiştii au dat ieri 200 de amenzi în valoare de 14.500 de lei pentru viteză, în urma unei razii desfăşurate pe DN 1.

 

 

La instanţă. Familia Ralucăi Stroescu îl dă în judecată pe medicul de la Centrul Medical care a consultat-o înainte de moartea acesteia.

 

 

 

18: 59 – Avalanşe

FĂGĂRAŞ. Riscul producerii de avalanşe în masivul Făgăraş este de gradul al patrulea pe o scară de la unu la cinci şi se menţine constant pentru zilele următoare, au anunţat salvamontiştii. Din acest motiv, practicarea sporturilor de iarnă şi ieşirea pe traseele de creastă sînt interzise.

HACKER EBAY. Tînărul Vlad Duiculescu, suspectat că a fraudat mai multe conturi eBay cu aproximativ două milioane de dolari, va rămîne în arest după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins acestuia recursul împotriva încarcerării. Cazul hackerului a fost sesizat autorităţilor române de US Secret Service.

 

 

 

 

 

Umanitar - Susţineţi “Dreptul la educaţie”

Copii şi adulţi din întreaga lume vor încerca azi să stabilească un nou record mondial pentru Cea Mai Mare Lecţie Simultană. Acest eveniment va avea loc în peste 100 de ţări şi este parte a unei campanii de a asigura fiecărui copil din lume şansa de a merge la şcoală şi de a primi o educaţie de calitate pînă în 2015. Organizaţia “Salvaţi Copiii” invită cadrele didactice şi elevii din toate instituţiile de învăţămînt să susţină dreptul la educaţie al fiecărei persoane, prin derularea acţiunilor din cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie 2008. (Alina Gavrilă)

 

 

 

Loto 6/49 - Tragerea specială de Paşte

Loteria Română organizează duminică o tragere specială Loto 6 din 49 cu ocazia Paştelui, punînd în joc un premiu total de 19,1 milioane de lei, echivalentul a peste 5,3 milioane de euro. Cu ocazia Paştelui, Loteria a suplimentat fondul de cîştiguri la categoria I cu 500.000 lei, care se adaugă reportului de 18,6 milioane de lei.


 

CIRCULAŢIE:Restricţii de Ziua Forţelor Terestre
Sărbătorirea Zilei Forţelor Te­restre aduce în Capitală restricţii de circulaţie în această dimineaţă. Va fi interzisă parcarea maşinilor pe Şoseaua Kiseleff, în scuarul din dreptul Monumentului Infanteristului, între orele 8:00 şi 9:30. De asemenea, nu se va circula pe benzile trei şi patru ale Şoselei Kise­leff, între Strada Arhitect Ion Mincu şi Strada Intrarea Nopţii, între orele 9:45 şi 10:30, precum şi pe prima bandă de circulaţie a Bulevardului Eroilor Sanitari, în dreptul Monumentului Artileriei, între orele 9:45 şi 10:30.

 

BUCUREŞTI: Dispută pe locuinţe de lux
Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, l-a acuzat ieri pe primarul general al Capitalei, Adri­ean Videanu, că a achiziţionat 186 de apartamente de lux la su­pra­preţ cu destinaţie socială şi i-a acordat finului său, primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă, dreptul de a le repartiza. În replică, Videanu a spus că locuinţele achiziţionate nu au caracter de locuinţe sociale ci vor fi repartizate pentru exproprierile pe cauză de utilitate publică iniţiate de municipalitate şi că imobilele sînt destinate unor locui­tori ai Sectorului 3.


 

 

Prahova - Preot acuzat că a dat foc unei biserici

Singura biserică din localitatea prahoveană Dîmbu, Sfîntul Dumitru, amenajată de altfel într-un cămin cultural, a căzut pradă focului. Oamenii îl acuză pe paroh că ar fi vinovat de producerea incendiului. Ei spun că preotul Ion Gheorghe fi plecat băut de la slujbă şi a uitat să stingă lumînările. În replică, slujitorul domnului spune că a consumat băuturi alcoolice întrucît s-a împărtăşit. (Laura Calciu)

 

 

 

Iaşi - Un poştaş a dispărut cu pensii cu tot

Un poştaş ieşean a dispărut începînd cu data de 15 aprilie cu o parte din banii pentru plata pensiilor, transmite Rompres. Potrivit lui Dragoş Serseniuc, şeful Oficiului Judeţean Poşta Română Iaşi, poştaşul s-a prezentat în ziua respectivă la serviciu, a preluat banii (circa 55.000 de lei) şi cupoanele pensionarilor din Piaţa Voievozilor, după care a plecat pe traseu. După ce a dat o parte din bani, poştaşul nu a mai fost văzut. Pînă cînd poştaşul va fi găsit, Poşta Iaşi a decis să împartă pensionarilor banii din fondurile proprii.

 

 

 

Mehedinţi - Minerii blochează o magistrală CFR

Minerii din bazinul carbonifer al Mehedinţiului au luat decizia de a bloca, la sfîrşitul lunii aprilie, magistrala 3 CFR Bucureşti – Timişoara, după ce, “fără justificări credibile”, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) a sistat achiziţia de cărbune, a declarat preşedintele Departamentului Sindical Minier, Rafael Norocel Ciorăscu. “Circa 100.000 tone de cărbune se află depozitat pe platforma de încărcare din incinta sediului administrativ al EM Mehedinţi, unde există riscul ca halda să se aprindă”, a precizat Ciorăscu.

 

 

 

LA SENAT - Aviz cerut pentru învinuirea lui Şereş

Parchetul instanţei supreme a cerut ieri Senatului aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Economiei Codruţ Şereş. Demnitarul este în atenţia procurorilor în cazul “Spionaj şi trădare” pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi trădare. Şereş consideră solicitarea un “gest ostentativ”, făcut chiar în ziua în care şi-a depus candidatura pentru Primăria Baia Mare. În acest caz au fost deja deferiţi justiţiei doi foşti înalţi funcţionari români şi doi consultanţi internaţionali. (M.P.)

 

 

 

Imobiliar - Esplanada va demara în acest an

Guvernul a adoptat ieri ordonanţa de urgenţă privind parteneriatul public-privat pentru realizarea proiectului imobiliar Esplanada pe Bulevardul Unirii, din Bucureşti. În valoare de un miliard de euro, investiţia vizează construcţia unui ansamblu de spaţii de birouri, locuinţe şi spaţii comerciale pe o suprafaţă de peste 10,7 hectare. Construcţiile vor dura 10 ani. Lucrările la proiectul Esplanada, dezvoltat în parteneriat cu grupul TriGranit, erau prevăzute să înceapă în cursul anului trecut. (Daniela Ivan)

 

 

 

CAZUL TRANCĂ - Expertiză pentru lămurirea faptelor

Tribunalul Bucureşti a dispus ieri, în dosarul medicului Răzvan Trancă, efectuarea unei expertize care să arate dacă tînăra Andreea Mocanu a fost împinsă sau s-a aruncat singură de la fereastra apartamentului acuzatului. Experţii de la INML vor trebui să stabilească dacă fata şi-a controlat căderea sau aceasta a fost afectată de o forţă exterioară. Expertiza va mai trebui să spună şi dacă traiectoria căderii a fost schimbată de elemente exterioare. (M.Pasă Petru)

×
Subiecte în articol: observator