x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

10 Mai 2008   •   00:00
Romania in 5 minute

Patru bărbaţi au murit carbonizaţi şi un altul a ajuns în stare gravă la spital în urma unui accident rutier petrecut ieri între Costineşti şi Tuzla. Maşina venea dinspre Mangalia spre Constanţa, iar şoferul a pierdut controlul volanului din cauza unei explozii la un cauciuc.

Audiere - 21:13

 

 

 

Hunedoara. Un martor cu identitate protejată a fost audiat ieri în procesul căutătorilor de comori.

 

 

CAPITALĂ. Traseele troleibuzelor 90, 91 şi 93 se modifică între 13-16 mai în cartierul Drumul Taberei, călătorii fiind preluaţi de linia-navetă 690.

 

 

Protest - 21:18

 

 

Dolj. Un număr de 30 de profesori din comuna doljeană Apele Vii a intrat ieri-dimineaţă în grevă generală, după ce autorităţile locale nu au achitat salariile pe luna aprilie şi nu au acordat tichetelecadou pentru Paşte, transmite Mediafax.

 

 

AMBUSCADĂ. Ionel Stlătineanu, urmărit general pentru că a tras asupra unui bărbat mai multe focuri de armă în urmă cu două săptămîni în curtea spitalului din Craiova, a fost prins de poliţişti aseară, în urma unei ambuscade organizate pe un pod peste rîul Jiu, comuna Bucovăţ.

 

 

 

 




Constanţa. Patru bărbaţi au murit carbonizaţi şi un altul a ajuns în stare gravă la spital în urma unui accident rutier petrecut ieri între Costineşti şi Tuzla. Maşina venea dinspre Mangalia spre Constanţa, iar şoferul a pierdut controlul volanului din cauza unei explozii la un cauciuc. Autoturismul s-a izbit violent de un copac şi a luat foc. O maşină de pompieri s-a deplasat la faţa locului pentru stingerea incendiului, dar victimele nu au mai putut fi salvate. (Emilia Sava)

 

 

 

Măsură
Agenţie de turism amendată de ANPC Avangarde Turism Club, agenţia de turism care a abandonat un grup de elevi în Franţa, a fost amendată ieri cu 50.000 de lei de ANPC, şi obligată la plata unor despăgubiri către turiştii păcăliţi. Avangarde Turism Club este aceeaşi agenţie care a abandonat 44 de elevi din Deva şi Abrud, plecaţi în excursie în Germania, după ce şoferul autocarului a rămas fără bani de combustibil.

 

 

 

Piersic, “Cetăţean de onoare” la Oradea

La 72 de ani, celebrul actor Florin Piersic a primit ieri diploma de “Cetăţean de onoare”, titlu conferit de Consiliul Local Oradea în semn de recunoaştere faţă de întreaga carieră a marelui artist. Într-un discurs incendiar, Piersic a recapitulat momentele sale trăite la Oradea alături de actriţa Ana Szeles, mulţumind tuturor orădenilor pentru fidelitatea cu care a fost primit întotdeauna pe scena Teatrului de Stat. (Teodora Ivan)

 

 

 

Locuri de muncă pentru deţinuţi

AJOFM Galaţi a organizat în incinta Penitenciarului din oraş o bursă a locurilor de muncă pentru deţinuţi. Mulţi dintre cei încarceraţi s-au arătat interesaţi de ofertele angajatorilor şi spun că sînt dispuşi să ia totul de la început. “Dacă ies de aici, înseamnă că şi-au ispăşit pedeapsa, au plătit pentru ce au greşit, le vom oferi salarii atractive, îi testăm mai întîi şi cît muncesc “atîta primesc”, a explicat unul dintre angajatorii prezenţi în Penitenciarul Galaţi. Acţiunea este o consecinţă a cererii formulate de deţinuţi care au declarat că la eliberare nu sînt primiţi de agenţii economici.(D. M.)

 

 

 

Ziua Astronomiei -Acces gratuit la Observator

Observatorul Astronomic Municipal “Amiral Vasile Urseanu”, alături de Societatea Astronomică Română de Meteori, Astroclubul Bucureşti şi Asociaţia Astronomică Urania vor sărbători astăzi Ziua Astronomiei. Observatorul va fi deschis publicului pe parcursul întregii nopţi, între orele 21:00 şi 5:00 dimineaţa, intrarea fiind gratuită.Tot azi, între orele 16:00-23:00, se vor face observaţii solare în Herăstrău (Intrarea Charles de Gaulle), Cişmigiu (intrarea dinspre Primărie) şi Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Gh. Şincai).

 

 

Sectorul 5 - Limuzine avariate din răzbunare

Un bărbat de 28 de ani din Bucureşti este cercetat în stare de libertate pentru distrugere după ce, în noaptea de joi spre vineri, aflat în stare de ebrietate, a zgîriat cu un cuţit 15 autoturisme de lux aparţinînd unor mărci consacrate (BMW, Audi, Alfa Romeo, Renault, Volkswagen). Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Capitalei, cel în cauză a scris pe una dintre maşini, Alfa Romeo, “Urăsc bogaţii”. Pînă acum, la Secţia 18 Poliţie din Sectorul 5 au depus plîngere cinci dintre proprietarii afectaţi. Bucureşteanul este judecat în stare de libertate pentru distrugere.

 

 

 

Premii - Şase medalii la Balcaniada de mate

Lotul olimpic de matematică al României a obţinut 6 medalii (două de aur, trei de argint şi una de bronz) la a XXV-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică (OBM) pentru seniori, desfăşurată în perioada 3-9 mai 2008 în Macedonia. Cele două medalii de aur au fost cucerite de Eugenia Roşu (Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” din Iaşi), care a obţinut şi cel mai mare punctaj din concurs (39 de puncte din 40 posibile), şi de Victor Pădureanu (Colegiul Naţional “Carol I” din Craiova). OBM are statut de concurs regional. (Alina Gavrilă)

 

 

 

 

Bucureşti - Traficul în Pasajul Obor, închis azi

Circulaţia rutieră în Pasajul Bucur Obor, pe sensul dinspre Bulevardul Ferdinand spre Strada Lizeanu, va fi închisă astăzi, între orele 7:00 şi 24:00, din cauza unor lucrări de asfaltare a carosabilului, informează Poliţia Capitalei. Şoferii pot folosi breteaua care traversează intersecţia pe deasupra pasajului, precizează Poliţia Capitalei într-un comunicat de ieri. Staţia de metrou Obor este închisă de la 22 martie şi pînă la 25 mai, pentru continuarea lucrărilor la Pasajul Obor.

 

 

 

Record - Bebeluş uriaş născut în Argeş

O tînără din Argeş a născut la spitalul din Călineşti un copil în greutate de 6,2 kilograme, perfect sănătos. Florina Căldăraru, de 27 de ani, aflată la primul copil, a născut prin cezariană, după o sarcină care a evoluat normal, starea de sănătate a mamei fiind excelentă, conform unor surse medicale. Bebeluşul, care a avut la naştere 6.200 de grame şi 57 de centimetri, a primit nota 10 din partea medicilor. (Elly Cristea)

×
Subiecte în articol: observator