x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

13 Mai 2008   •   00:00
Romania in 5 minute

Mai mult de 100 de transportatori rutieri au plecat ieri în marş cu camioanele pe Şoseaua de Centură a Capitalei, nemulţumiţi că reprezentanţii Guvernului nu au rezolvat principala lor problemă, legată de eliminarea rovinietei. Înainte de începerea marşului, protestatarii s-au strîns pe B-dul Pallady din Bucureşti.

Protest. Mai mult de 100 de transportatori rutieri au plecat ieri în marş cu camioanele pe Şoseaua de Centură a Capitalei, nemulţumiţi că reprezentanţii Guvernului nu au rezolvat principala lor problemă, legată de eliminarea rovinietei. Înainte de începerea marşului, protestatarii s-au strîns pe B-dul Pallady din Bucureşti.

 

 

 

 

Grevă  - 14:59

 

 

Alba. Un ofiţer de poliţie din cadrul Poliţiei Rutiere, aflat în timpul executării serviciului, a fost accidentat uşor la picioare de un autoturism.

 

 

Mioveni. Salariaţii societăţii de producere a Cablajelor Leoni din Mioveni au intrat ieri în cea de-a doua săptămînă de grevă generală.

 

 

 

Birocraţie - 15:04

 

 

Amînare. Predarea apartamentelor din blocurile ANL medicilor rezidenţi de la Spitalul Judeţean Timişoara a fost amînată, fiind blocată din cauză că Ministerul Sănătăţii nu a emis regulamentul de atribuire şi de faptul că proprietatea trebuie predată de CJ Autorităţii de Sănătate Publică.

 

 

Timiş. Un poştaş din Banloc a lăsat doi pensionari fără bani, după ce şi-a însuşit, ilegal, pensiile acestora, în valoare totală de 763 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar tînărul poştaş, de 27 de ani, a fost trimis ieri în judecată pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

 

 

 

 

Iaşi - Jaf la o casă de schimb valutar

O casă de schimb valutar din Iaşi a fost jefuită ieri de un tînăr care a ameninţat-o pe casieră cu un cuţit şi a sustras 18.000 de lei. Irina C., angajata casei de schimb, aflată în Copou, a povestit că un tînăr a urmărit-o cînd a deschis uşa firmei şi, sub ameninţarea unui cuţit, a obligat-o să-l lase în incintă. Odată intrat în casa de schimb valutar, tînărul a luat toţi banii din casă, după care a dispărut.

 

 

 

Oradea - Campania electorală, prilej de înşelăciune

Peste 16 familii orădene, în special formate din oameni bătrîni, au fost jefuite în ultima săptămînă de persoane care se dădeau trimişi ai viceprimarului Biro Rozalia. Sub pretextul că strîng semnături şi ofereau mici atenţii, hoţii, bine organizaţi, furau lucruri de valoare din casele oamenilor. Din cauza vîrstei, doar două persoane au sesizat Poliţia. (Teodora Ivan)

 

 

 

Teză unică la Limba română

Peste 430.000 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a sînt aşteptaţi azi să participe la teza unică la Limba şi literatura română a primei sesiuni a semestrului al doilea, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei şi Cercetării. La sesiunea curentă a tezelor cu subiect unic sînt aşteptaţi să participe, la toate probele, 218.290 de elevi în clasa a VII-a şi 212.291 de elevi în clasa a VIII-a. Elevii care absentează din diferite motive vor putea susţine proba în perioada specială din lunile mai-iunie. (Alina Gavrilă)

 

 

 

Sibiu - Cadavrul fetiţei ucise la Sadu, găsit

Corpul micuţei în vîrstă de 5 ani şi jumătate din localitatea sibiană Sadu, care ar fi fost violată şi ucisă de un tînăr de 18 ani, a fost găsit la o balastieră din apropierea localităţii Tălmaciu (la şapte kilometri de Sadu), transmite Mediafax. Familia fetiţei spune că aceasta a dispărut duminică, în jurul orei 17:00, iar tatăl, mama şi cei patru fraţi împreună cu vecini şi rude au căutat-o pe fetiţă în tot satul, dar şi pe dealurile din zonă, fără să o găsească. Principalul acuzat de moartea fetiţei este Remus Constantin, un tînăr de 18 ani, vecin cu victima.

 

 

 

OPC Iaşi - Poşta, amendată pentru o scrisoare 

Inspectoratul Regional Iaşi pentru Protecţia Consumatorului a amendat Direcţia Regională de Poştă cu suma de 6.000 de lei, deoarece a pierdut o scrisoare. Potrivit lui Valerian Sălăvăstru, directorul Inspectoratului Regional Iaşi pentru Protecţia Consumatorului, plicul pierdut conţinea rezultatele unor analize medicale. De la începutul acestui an, OPC a mai amendat de două ori Direcţia Regională de Poştă: în luna ianuarie, cu 2.000 de lei, pentru o întîrziere la plata unei pensii, şi în luna martie, cu 3.000 de lei, tot pentru pierderea corespondenţei.

 

 

 

Craiova - Copil legat cu bandă adezivă

Părinţii unui copil de 6 ani din Craiova acuză o educatoare că le-a maltratat fiul, pe care l-ar fi legat cu bandă adezivă la mîini şi la gură, informează Mediafax. Cadrul didactic susţine că băieţelul este hiperactiv şi că s-a legat singur cu scotch. Bunica băiatului spune că nu este pentru prima dată cînd copilului i se aplică rele tratamente la Grădiniţa “Elena Farago”, unde este înscris la grupa cu program prelungit. “O dată a fost băgat în dulap, iar altă dată l-a legat cu un cearşaf la mîini, de pat, pe motiv că nu dormea”, spune bunica copilului, Maria Dinului.

 

 

 

Bucureşti - Au murit îngropaţi de vii

Doi muncitori au decedat ieri după ce au fost surprinşi de un mal de pămînt în timp ce lucrau într-un canal de aproximativ trei metri adîncime săpat anterior de un excavator, dar neconsolidat. Corpurile celor doi muncitori, Ion Ghişea, de 48 de ani, angajat la SC Waterfall, şi Marian Bicu, de 18 ani, care lucra la Tubing Instal, au fost ridicate şi duse la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 14:30.

 

 

 

Gorj - Masa Tăcerii, vandalizată

Un bărbat din Gorj a fost reţinut de poliţişti după ce a fost prins în timp ce vandaliza una dintre operele lui Constantin Brîncuşi, amplasată în Parcul din municipiul Tîrgu-Jiu. Poliţiştii gorjeni i-au întocmit tînărului dosar penal, l-au reţinut şi l-au prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul a fost prins în timp ce scria cu un marker numărul de telefon pe Masa Tăcerii, poliţiştii descoperind ulterior că numărul de telefon era al tînărului care desfăşura şi anumite activităţi comerciale. (Gabriela Mladin)

 

 

 

×
Subiecte în articol: observator