x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

15 Mai 2008   •   00:00
Romania in 5 minute

ACŢIUNE. Brigada de Poliţie Rutieră a declanşat ieri, în cadrul campaniei “Nu trece dincolo”, o acţiune de conştientizare a pietonilor cu privire la riscurile traversării prin locurile nepermise.

ACŢIUNE. Brigada de Poliţie Rutieră a declanşat ieri, în cadrul campaniei “Nu trece dincolo”, o acţiune de conştientizare a pietonilor cu privire la riscurile traversării prin locurile nepermise. De la începutul anului pînă la data de 13 mai 2008, în Bucureşti au fost sancţionaţi 8.400 de pietoni.

 

 

 

 

Descoperire - 11:46

 

 

Sănătate. Vasluianca rănită la cap în accidentul feroviar produs sîmbătă la Valea Călugărească a fost externată ieri. (L.C.)

 

Suceava. Un proiectil exploziv din al doilea război mondial a fost ridicat de pirotehnişti din grădina unei femei din Dorneşti.

 

 

Protest amînat - 11:51

 

 

Decizie. Transportatorii rutieri, care au organizat marşuri de protest pe Şoseaua de Centură a Capitalei, luni şi marţi, au decis să anuleze ultima zi de proteste, după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că se va întîlni cu o delegaţie a acestora săptămîna viitoare.

 

 

Sibiu. Tînărul de 18 ani din Sadu acuzat că a violat şi ucis o fetiţă de cinci ani şi jumătate a fost arestat preventiv, sub acuzaţiile de viol, omor calificat şi omor deosebit de grav, anchetatorii stabilind că băiatul a lovit-o pe copilă cu un ciocan în cap de cel puţin zece ori.

 

 

 


 


INCIDENT - Români blocaţi pe aeroport în Egipt

Zeci de români au rămas blocaţi aseară pe Aeroportul Hurghada din Egipt din cauza unei defecţiuni a avionului care trebuia să-i aducă în ţară. Aeronava ar fi trebuit să ajungă la aeroportul Băneasa în jurul orei 20.00, dar din cauza unei probleme tehnice nu a reuşit

să mai decoleze din Egipt. Pasagerii susţineau că nu li s-a comunicat nimic oficial

din partea companiei aeriene Coral Blue. După cîteva ore de confuzie, călătorilor li s-a asigurat cina. Pînă la închiderea ediţiei, românii nu plecaseră încă de pe aeroportul din Hurghada.

 

 

 

 

BUCUREŞTI - Agenţi de pază ameninţaţi cu arma

Trei persoane prinse furînd dintr-un supermarket din zona Obor i-au ameninţat, ieri seară, pe angajaţii magazinului cu un pistol, în momentul în care aceştia au încercat să îi oprească. Infractorii, două femei şi un bărbat, au furat alimente pe care le-au ascuns sub haine. Ei au reuşit să fugă de agenţii de pază ai magazinului, după ce i-au ameninţat pe aceştia cu un pistol. Poliţiştii vor viziona casetele înregistrate de camerele de filmat din magazin, pentru a-i identifica pe hoţi. Căutarea infractorilor a fost deja demarată de anchetatori.


Meteo - Ne aşteaptă zile de vară

În următoarele zile, vremea din ţara noastră va deveni caldă. Temperaturile maxime vor fi în creştere de la o zi la alta. În sudul ţării, sîmbătă şi duminică, mercurul termometrelor va atinge 25 de grade, iar în Lunca Dunării chiar 29 de grade. Instabilitatea vremii se va caracteriza prin ploi de scurtă durată, cu precădere după-amiază, dar vor fi şi intensificări trecătoare ale vîntului. În Capitală, cerul va fi variabil mîine, vremea caldă, iar sîmbătă, cele 27 de grade sînt bune pentru ieşiri la iarbă verde. (A.A.)

 

 

 

 

Arad - Criminalul rămîne în libertate

Tînărul de 13 ani care este considerat principalul suspect în cazul uciderii prietenului său, un adolescent de 16 ani, ar putea scăpa nepedepsit. Presupusul ucigaş, care are doar 13 ani, este cu un an mai mic decît vîrsta la care răspunde penal pentru faptele sale. În prezent, copilul este internat la secţia de neuropsihiatrie a Spitalului Judeţean şi, cel mai probabil, în cîteva zile se va reîntoarce acasă. (Andrei Ando)

 

 

 

Deceniul Corneliu Coposu

Ceremonia de decernare a premiilor Concursului Naţional “Deceniul IX, deceniul Corneliu Coposu” va avea loc sîmbătă la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu). Evenimentul va marca 94 de ani de la naşterea lui Corneliul Coposu, 12 ani de existenţă a Fundaţiei Coposu şi un an de la înfiinţarea paginii www.corneliu-coposu.ro. Festivităţile vor începe la ora 11:00.

 

 

 

Copil legat - Educatoarea din Craiova, nevinovată

Educatoarea de la Grădiniţa “Elena Farago”, acuzată că ar fi legat cu scotch la mîini şi la gură un copil de 6 ani, a fost avertizată verbal de conducerea unităţii, de comisia părinţilor şi de comisia de disciplină, care au apreciat că femeia este nevinovată. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a primit ieri-dimineaţă raportul întocmit de comisia consultativă a părinţilor, care precizează că “din raportul întocmit reiese că educatoarea este nevinovată”, a declarat inspectorul şcolar general, Cristina Luminiţa Popescu. (Mihai Gavrilă)

 

 

 

Cluj – Suspiciuni - Au furat 20 de porumbei de rasă

Doi bărbaţi din localitatea Gilău sînt cercetaţi de poliţişti, fiind suspectaţi de furtul a 20 de porumbei voiajori în valoare de 20.000 de euro, transmite Mediafax. Potrivit IPJ Cluj, “la data de 3 mai 2008, cei doi au sustras dintr-un TIR parcat în incinta unei societăţi comerciale o colivie cu 20 de porumbei din rasa poştaş-voiajor, în valoare de 20.000 de euro”. Porumbeii urmau să fie duşi de proprietar în Ungaria, în vederea participării la un concurs internaţional. Poliţiştii au recuperat toţi cei 20 de porumbei şi i-au predat părţii vătămate.

 

 

 

 

Criminalitate - Structură nouă în Poliţia Română

Şeful Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa, procurorul-şef al DIICOT, Coruţ Olaru şi chief information security officer al eBay, Dave Cullinane, au susţinut ieri o conferinţă de presă cu privire la criminalitatea informatică şi la cazul hackerului “Vlădutz”. Chestorul Popa a declarat că pentru Poliţia Română combaterea criminalităţii este o prioritate pentru perioada 2008-2011, în acest scop fiind înfiinţată o direcţie specializată pe criminalitate organizată, urmînd ca astfel de structuri să fie create şi în teritoriu. (Mara Răducanu)

 

 

 

 

Focşani - Cosmina a plecat lîngă îngeri

Alexandra Cosmina Dimofte, fata de 16 ani din Focşani care s-a stins din viaţă în accidentul de tren de sîmbătă de la Valea Călugărească, a fost ieri înmormântată. Într-un sicriu alb, Cosmina a fost condusă pe ultimul drum la Cimitirul Nordic de colegi de liceu, rude, prieteni, vecini, dar şi de simpli curioşi. Pentru că numărul celor care însoţeau cortegiul funerar era prea mare, traficul rutier a fost închis pe un fir pe strada ce duce la cimitir, iar cîţiva poliţişti au dirijat circulaţia în zonă. (Dana Lepădat)

 

 

 

Constanţa - Defilare a maşinilor de epocă

Turiştii care vor veni în concediu pe litoral la sfîrşitul lunii mai vor putea admira o paradă a maşinilor de epocă. La Mangalia, 31 de astfel de maşini vor defila pe traseul Bucureşti – Albena sau vor sta parcate în portul turistic din municipiu. Între 23 şi 25 mai va avea loc o cursă de maşini clasice atît la Mangalia, cît şi la Balcic. Această cursă va fi urmată de o regată internaţională pe Marea Neagră cu iahturi din România, Bulgaria, Turcia şi Ucraina. Între 29 şi 31 mai, ambarcaţiunile se vor întrece de la Mangalia şi pînă la Balcic. (Emilia Sava)

 

 

 

×
Subiecte în articol: observator