x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

20 Mai 2008   •   00:00
Romania in 5 minute

Traficul pe DN 1, în zona Paralelei 45, a fost blocat ieri la prînz mai bine de jumătate de oră şi apoi s-a desfăşurat cu dificultate zeci de minute din cauza unui grav accident de circulaţie.

Prahova. Traficul pe DN 1, în zona Paralelei 45, a fost blocat ieri la prînz mai bine de jumătate de oră şi apoi s-a desfăşurat cu dificultate zeci de minute din cauza unui grav accident de circulaţie. O persoană a decedat după ce maşina în care se afla a pătruns pe contrasens, izbindu-se violent de un TIR. (Laura Calciu)

 

 

 

Accident - 10:09

 

Sibiu. Un băiat de 8 ani a fost lovit mortal de un tren ieri-dimineaţă pe o cale ferată ce trece printr-un cartier situat la marginea oraşului.

 

Constanţa. Tribunalul a amînat ieri procesul în care Sever Mureşan este acuzat de înşelăciune în cazul Eurom Bank, fosta Dacia Felix.

 

 

 

Aprobare - 10:14

 

 

Timişoara. Un bărbat în vîrstă de 32 de ani a fost dus ieri în comă profundă la spital, după ce a încercat să descarce nişte placaje dintr-o maşină, iar acestea, cu o greutate de peste 100 de kilograme, au căzut peste el.

 

 

Transfer. Guvernul a aprobat printr-o hotărîre transferul Canalului Dunăre – Bucureşti de la Ministerul Mediului la Ministerul Transporturilor şi transformarea acestuia în canal navigabil, a declarat ieri ministrul.

 

 

 

 

Suceava - Şeful de la Permise Auto, cercetat

Parchetul de pe lîngă Tribunalul Suceava a dispus declanşarea acţiunii penale şi trimiterea în judecată a şefului Biroului Regim Permise Auto şi Examinări din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, comisarul Cristian S. Comisarul este acuzat că a înlesnit obţinerea de permise de conducere pentru două persoane care nu se aflau în România la data la care au fost înregistrate în evidenţe că ar fi susţinut examenele.

 

 

 

MANIFESTAŢIE - Săptămîna gay la Bucureşti

A cincea ediţie a Gay Fest în România a debutat ieri. Seria de manifestări a anului 2008 a început nu cu un marş al organizatorilor, ci cu unul antigay. Sîmbătă, 24 mai, începînd cu ora 16:45, este programat un marş prin care homosexualii vor să atragă atenţia asupra nevoii de egalitate în drepturi. Punctul de plecare va fi intersecţia Bd. Decebal cu Strada Nerva Traian. Manifestanţii se vor îndrepta apoi spre Parcul Izvor. 

 

 

 

Licitaţie - Umor vs alpinism, la Europa FM

Un nou schimb la licitaţia Europa FM: seria de DVD-uri cu Maeştrii Comediei Româneşti a ajuns la un împătimit... alpinist: David Neacşu. În schimbul umorului, acesta a dat un piolet care a fost pe Everest, parte din prima echipă integral românească aflată pe acoperişul lumii, în 2003! Mâine, în Deşteptarea, Monica Anghel şi Bogdan Miu licitează din nou. Oare cine ce va cîştiga?

 

 

 

Avertisment - Tratamente pentru hepatite cronice

“În fiecare lună, la Institutul Matei Balş din Bucureşti, diagnosticăm 50-60 de pacienţi cu hepatită B. Cei mai mulţi dintre ei se află deja în stadiul de hepatită cronică‘‘, semnalează prof. dr Adrian Streinu Cercel. Prevenirea bolii este posibilă prin vaccinare, contact sexual protejat, în cazul unei relaţii întîmplătoare, teste pentru hepatita B, C şi SIDA în cazul celor care vor să se căsătorească, repetate după trei luni, educaţia sexuală a copiilor încă de la vîrsta de şapte ani. În România sînt aproximativ două milioane de persoane cu hepatită B sau C, din care doar aproximativ 2.800 beneficiază de tratament. (M. Marincovici) 

 

 


Academia Română - Se acordă Premiul Dan Voiculescu

Astăzi, ora 11:00, în Sala Prezidiului Academiei Române se va lua decizia referitoare la desemnarea cîştigătorului Premiului Dan Voiculescu în valoare de 300.000 RON, cel mai mare premiu individual din istoria recentă. Prin intermediul acestui premiu, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României îşi propune să recompenseze persoana cu cea mai mare contribuţie la schimbarea în bine adusă României. Conform regulamentului, orice român ar fi putut fi propus pentru premiu, cu condiţia ca nominalizarea să nu vină de la el însuşi. Opt personalităţi se regăsesc pe lista finală, printre care Tudor Gheorghe şi Grigore Leşe.

 

 

 

Alba - Mii de locuinţe au rămas în beznă

Mai multe localităţi din judeţul Alba au rămas fără curent electric, după ce vijelia din noaptea de duminică spre luni a afectat 36 de posturi de transformare. Potrivit conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, au fost afectate localităţile Ciumbrud, Hopârta, Lopadea, Miraslău, Ciuruleasa. Tot din cauza rafalelor de vânt, circulaţia rutieră pe DN 75, în satul Izvorul Ampoiului, între Zlatna şi Abrud, a fost întreruptă pentru scurt timp din cauza prăbuşirii pe carosabil a unor brazi, doborâţi de vijelie. Cel mai mult a plouat la Arieşeni, unde s-au înregistrat 26 de litri pe metru pătrat. (Lucian Dobrater)

 

 

 

FRAUDĂ CARDURI - Procurorii români ajută America

Procurorii din statul american California au cerut sprijinul anchetatorilor români pentru soluţionarea unui dosar de crimă organizată, furt de identitate, fraudă şi infracţiuni informatice, în care au fost puşi sub acuzare mai mulţi conaţionali. Procurorii DIICOT au realizat ieri mai multe percheziţii în Bucureşti, Craiova, Caracal şi Buzău pentru identificarea altor membri ai reţelei. Potrivit anchetatorilor din SUA, românii ar fi retras ilegal din conturile unor persoane peste un milion de dolari. (M.P)

 

 

 

Galaţi - Prefectul Capră a demisionat

Reprezentantul Guvernului în judeţul Galaţi, prefectul Mihai Capră, şi-a anunţat demisia din postul pe care îl ocupă. Demisia sa a fost înaintată ministrului Internelor şi Reformei Administrative şi premierului, fiind motivată de existenţa unor probleme de sănătate. Mihai Capră a fost numit prefect pe 7 ianuarie 2005. În ianuarie 2006 a devenit înalt funcţionar public renunţînd la apartenenţa la PNL, pe listele căruia a şi fost ales consilier local în 2004. (Daniel Mihalaşcu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: observator