x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

23 Mai 2008   •   00:00
Romania in 5 minute

În mai multe judeţe din ţară zeci de gospodării au fost inundate, sute de hectare de teren arabil şi fîneţe au fost acoperite de apă, mai multe podeţe au fost rupte, iar circulaţia pe cîteva drumuri naţionale a fost blocată temporar în urma ploilor torenţiale căzute.

Inundaţii. În mai multe judeţe din ţară zeci de gospodării au fost inundate, sute de hectare de teren arabil şi fîneţe au fost acoperite de apă, mai multe podeţe au fost rupte, iar circulaţia pe cîteva drumuri naţionale a fost blocată temporar în urma ploilor torenţiale căzute.

 

 

 

 

 

Descoperire - 10:09

 

 

“Porţi deschise”. Copiii însoţiţi de părinţi vor putea vizita gratuit Palatul Parlamentului sîmbătă, 31 mai, cu ocazia Zilei Copilului.

 

 

Bistriţa. Cadavrul fetiţei care s-a înecat de Paşte în Someş a fost găsit ieri în albia rîului, la 60 de kilometri de locul tragediei.

 

 

 

Trafic greu - 10:14

 

 

 

 

Penalizare - Guvernul Tăriceanu, la raport

Organizaţia Internaţională a Muncii – OIM a introdus România, pentru a doua oară în doi ani, pe lista cazurilor speciale care vor fi discutate de Comisia de Norme la Adunarea Generală din iunie 2008. Guvernul se angajase să elaboreze un proiect de lege prin care să reglementeze salariile profesorilor, însă nu a făcut nimic în acest sens. OIM a cerut explicaţii, însă răspunsul primit nu a fost conform cu realitatea, decizîndu-se reintroducerea României pe lista specială pentru neaplicarea dispoziţiilor legale cu privire la salarizarea agentiei



Bucureşti - Tîrg de internship-uri la Romexpo

Astăzi are loc la Romexpo, între orele 10:00 şi 18:00, Tîrgul “Internship 2008”, destinat studenţilor interesaţi să obţină un stagiu de pregătire într-una dintre cele peste 60 de companii participante. 3.000 de studenţi s-au înscris la programul “START Internship România”. Programul, un parteneriat între Guvern şi comunitatea de afaceri din România, le oferă studenţilor traininguri în cadrul companiilor pentru care primesc şi salariu.



Timiş. Preşedintele Tribunalului Timiş, Lucian Iuşanu, a fost implicat într-un accident rutier petrecut la ieşirea din Lovrin. Maşina în care era pasager s-a izbit de un copac. Iuşanu este internat în comă la Spitalul Judeţean Timişoara, cu şanse reduse de supravieţuire, susţin medicii.

 

 

Autostrada Bucureşti – Piteşti. Circulaţia s-a desfăşurat ieri cu dificultate pe Autostrada A1 (Bucureşti – Piteşti), între kilometrii 84 şi 94, din cauza ploii torenţiale şi a grindinei, a anunţat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. În aceste condiţii, vizibilitatea pe A1 era sub 10 metri.

 

 

 

 

Meteo - O nouă avertizare cod galben

ANM a emis ieri o nouă avertizare cod galben valabilă pînă diseară, la ora 21:00. În Moldova, în Transilvania şi în Maramureş, dar şi la munte vor fi descărcări electrice, intensificări de vînt şi averse ce vor totaliza între 25 şi 40 l/m2. Tot ieri, ANM a ridicat avertizarea cotată cu cod portocaliu. (A.xA.)

 

 

 

 

Suporterul Tweety, condamnat definitiv

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat ieri definitiv pe suporterul stelist Cătălin Iordan (alias Tweety) la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, în cazul lovirii unui cameraman, înaintea unui meci Steaua – Dinamo din urmă cu un an. Instanţa a admis apelul procurorilor şi a dispus condamnarea lui Iordan la închisoare pentru tulburarea ordinii publice, ultraj şi interzicerea unor drepturi timp de cinci ani, cum ar fi intrarea pe stadioanele din Capitală.

 

 

 

Tatăl care şi-a violat fiica minoră, arestat

Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a lui Dumitru Homiuc, din Dărmăneşti, pe o perioadă de 29 de zile, pentru săvîrşirea infracţiunilor de viol, corupţie sexuală şi incest. Bărbatul este acuzat că şi-a supus fiica, în vîrstă de doar 14 ani, la perversiuni sexuale în mai multe rînduri. Poliţiştii care s-au deplasat la domiciliul bărbatului pentru cercetări l-au găsit pe acesta în podul casei, avînd o funie legată în jurul gîtului cu intenţia de a se spînzura. Faţă de minoră s-au luat măsuri de protecţie socială.

 

 

 

Sibiu - Gemeni căzuţi într-o vitrină de sticlă

Un copil în vîrstă de un an şi opt luni din Satul Nou a murit, iar fratele său geamăn este în stare critică, avînd şanse mici de supravieţuire, după ce au căzut în vitrina unui dulap din casă, iar geamul le-a provocat leziuni foarte grave. Incidentul s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi în locuinţa unei familii cu doi copii gemeni, în vîrstă de un an şi opt luni şi un altul de şase săptămîni. Tatăl copiilor era cu cel mic în braţe, iar ceilalţi doi se jucau lîngă dulap. Poliţia împreună cu Direcţia pentru Protecţia Copilului vor face o anchetă.

 

 

 

Parada gay a fost contestată

Instanţa va decide astăzi dacă parada gay va mai avea loc mîine sau nu. Asociaţia “Provita pentru născuţi şi nenăscuţi” a cerut anularea autorizaţiei emise de Primăria Capitalei pentru organizarea marşului homosexualilor planificat să aibă loc sîmbătă, pe motiv că este necesară “protejarea minorilor de efectele propagandei homosexuale”. Şi PC va organiza duminică în Piaţa Obor un miting “în apărarea valorilor tradiţionale”, protestînd în acest fel faţă de manifestări de tipul “Gay Fest”. (Diana Caloianu, Dana Piciu)

 

 

 

TURISM - Agenţia Avangarde, fără licenţă

Agenţia de turism Avangarde, care a încasat banii pentru o vacanţă prin Franţa şi Germania de la un grup de elevi, dar care a uitat să plătească transportul şi cazarea, a rămas fără licenţă. “Începînd cu data de 22 mai 2008, licenţa aparţinînd agenţiei Avangarde se retrage din oficiu”, a declarat Lucia Morariu, secretar de stat pentru turism în cadrul Ministerului Turismului. De la producerea incidentului, respectiv 30 aprilie, şi pînă în prezent, Direcţia Generală Control din cadrul ministerului nu a reuşit să contacteze nici un reprezentant al agenţiei. (Elena Stan)

 

 

Bistriţa-Năsăud - Un angajat al ASP, suspect de antrax

Un bărbat în vîrstă de 50 de ani, angajat al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Bistriţa-Năsăud în funcţia de referent, a fost internat ieri-dimineaţă la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu suspiciunea de antrax, transmite Mediafax. Bărbatul ar fi putut contacta boala de la trei berbeci pe care îi are în îngrijire şi care aparţin ASP Bistriţa-Năsăud, ca animale de laborator, al căror sînge este folosit pentru diverse analize.

 

 

Ministrul David îi linişteşte pe români

Ministrul de Interne, Cristian David, a declarat ieri că pachetul de legi privind siguranţa adoptat recent de guvernul italian nu este îndreptat împotriva unei naţionalităţi sau a unei etnii, ci împotriva infractorilor. David a explicat faptul că pachetul se referă strict la cei care nu au un regim legal în Italia şi care comit infracţiuni, fără să îngrădească libera circulaţie a cetăţenilor comunitari, implicit români. El a precizat că a solicitat autorităţilor italiene aplicarea proporţională şi nediscriminatorie a măsurilor privind siguranţa.

 

 

 

×
Subiecte în articol: observator