x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

24 Mai 2008   •   00:00
Romania in 5 minute

Tren deraiat. Două vagoane ale trenului accelerat 1643, care se deplasa pe relaţia Bucureşti – Sighet, au deraiat, iar rezervorul de motorină de la locomotivă a fost spart. Incidentul a avut loc ieri dimineaţă, la ora 3:55, între staţiile Salva – Hm. Coşbuc, şi a fost cauzat de precipitaţiile abundente.

Tren deraiat. Două vagoane ale trenului accelerat 1643, care se deplasa pe relaţia Bucureşti – Sighet, au deraiat, iar rezervorul de motorină de la locomotivă a fost spart. Incidentul a avut loc ieri dimineaţă, la ora 3:55, între staţiile Salva – Hm. Coşbuc, şi a fost cauzat de precipitaţiile abundente. Acestea au provocat căderi masive de stînci, buşteni şi pietriş peste linia de cale ferată. (E.S.)

 

 

 

Incident - 14:34

 

 

Avarie. Băcăuanii nu au apă caldă, iar presiunea apei reci este foarte scăzută, din cauza unei avarii la principala conductă de alimentare.

 

TIMIŞ. Doi muncitori au fost electrocutaţi în timp ce ma­ne­vrau o be­to­nieră, al cărei şofer a agăţat cu bra­ţul utilitarei fire de înaltă tensiune.

 

 

Fraude - 14:39

 

 

Constanţa. Administratorii unei societăţi comerciale sînt cercetaţi penal de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Constanţa, după ce în ultimii doi ani ar fi prejudiciat statul cu peste un milion de euro, neînregistrînd în contabilitate tranzacţiile făcute.

 

Accident. Cinci persoane au fost rănite, traficul rutier pe Ploieşti – Bu­zău fiind blocat 30 de minute ieri, în urma unui accident rutier. Incidentul s-a produs din cauza şoferului unui jeep, care a vrut să întoarcă deşi manevra era interzisă. Maşina a fost lovită de o Skoda care circula regulamentar.

 

 

 

Buzău - Tragedia de la Mihăileşti, patru ani

Astăzi, la patru ani de la tragedia de la Mihăileşti (Buzău), în care şi-au pierdut viaţa 18 persoa­ne, dintre care şapte pompieri, ISU “Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău organizează un ceremonial militaro-religios. Comemorarea va avea loc la monumentul ridicat în localitatea buzoiană.

 

 

Vîlcea - Ziarist găsit mort în propria locuinţă

Redactorul-şef al săptămînalului Impact Real, George Rădiţă, a fost găsit mort în locuinţa sa, ieri, la o zi după ce împlinise 30 de ani. Conform po­li­ţiştilor, “aparenţele indică o cauză de natură cardiacă”. Potrivit cole­gilor, George efectuase recent un control medical la care fusese găsit sănătos, doar că prezenta o uşoară creş­te­re a tensiunii arteriale. George Rădiţă era căsătorit şi avea o fetiţă de 4 ani.

 

 

Loto 6/49 - Opt milioane de euro, la categoria I

Premiul la categoria I a tragerii Loto 6 din 49 de mîine va fi de peste opt milioane de euro, după ce s-a reportat timp de 15 săptămîni. “În prezent, la categoria I se înre­gistrează un report în va­loare de aproximativ 27,1 mi­li­oa­ne de lei, astfel că, pentru tra­gerea de duminică, estimăm un fond de cîş­tiguri la această categorie în va­loare de peste opt mili­oa­ne de euro”, se precizează într-un comunicat al Loteriei Române .

 

 

Media - S-a acordat premiul - “Ralu Filip”

Premiul Anual Ralu Filip al Aso­ciaţiei Române pentru Măsu­ra­rea Audienţelor (ARMA) i-a fost decernat Lilianei Mihăilescu, ma­naging director al TNS Media Re­search România. ARMA va acorda acest premiu anual persoanelor care au contribuit la dezvoltarea industriei de media şi comunicare, cu merite deosebite în măsurarea audienţelor. Prin în­fiin­ţarea acestui premiu, ARMA îşi exprimă recunoştinţa faţă de contribuţia fostului preşedinte al CNA, Ralu Filip, la înfiinţarea Sistemului Naţional pentru Măsurarea Audienţelor TV. (Eliza Dumitrescu)

 

 

Oradea - Şoferii de autobuz au fost în grevă

Şoferii regiei de transport în comun din Oradea care lucrează în schimbul întîi au refuzat ieri să iasă pe trasee, cerînd salarii mai mari decît cele negociate. Mii de orădeni care locuiesc în Ioşia Nord şi Velenţa, unde transportul public este efectuat exclusiv cu autobuze, au întîrziat la serviciu. Greva, care s-a încheiat în ju­rul orei 14:00, a afectat peste 25.000 de călători, iar pierderile din vînzarea de bilete se ridică la circa 375 de milioane de lei vechi, a declarat directorul regiei, Cornel Lupău. (N. Ivan)

 

 

Fraude - Funcţionari, acuzaţi de abuz în serviciu

Poliţia Sectorului 1 – Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) – a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu împotriva a cinci funcţionari publici de la Autorita­tea Naţională pentru Persoane cu Handicap, suspectaţi că, în cursul anului 2006, din subvenţii primite de la bugetul de stat, au atribuit unui număr de şase solicitanţi, reprezentanţii unor asociaţii din judeţele Baia Mare, Cluj, Vrancea, Suceava şi Maramureş, contracte de finanţare nerambursabile, nelegale, în valoare de 1.028.730 lei.

 

 

Instanţă - Salarii mai mari pentru profii arădeni

Aproximativ 1.000 de profesori arădeni care au o vechime în mun­că mai mare de 30 de ani vor primi în plus la salariul de încadrare sume cuprinse între 200 şi 600 de lei, după ce au dat în judecată şcolile angajatoare pentru neplata unor sporuri de vechime şi au cîş­tigat procesul definitiv şi irevocabil. Profesorii vor primi retroactiv şi sumele neîncasate în ultimii trei ani, astfel că vor fi cazuri în care se vor încasa peste 3.000 de lei.

 

 

Transferuri fotbal - Florin Prunea, audiat ieri la DNA

Directorul pentru relaţii internaţionale din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Florin Prunea, a fost ieri audiat de procurorii anticorupţie, timp de 40 de minute, ca martor în legătură cu transferul jucătorului Florin Bratu la Galatasaray – Turcia, moment în care Prunea era încă jucător. El a răspuns întrebărilor procurorilor despre regulamentele transferurilor ori despre cum se negociau comisioanele. “Am făcut şi noi o anchetă în privinţa transferului lui Florin Bratu şi am luat măsurile sportive care se im­pu­neau”, a declarat Prunea la ieşirea de la DNA, impresarii fiind sancţionaţi. (Violeta Fotache)

 

 

Dîmboviţa - Trei răniţi grav într-o explozie la Teiş

Trei persoane au fost rănite grav în urma unei explozii produse, ieri-dimineaţă, într-o casă din satul Teiş (Dîmboviţa), victimele fiind transportate la Spitalul de Arşi din Capitală, transmite Mediafax. “La prima vedere, se poate spune că explozia s-a produs din cauza unei surse de foc folosită în încăperea unde era aragazul şi unde erau acumulate gaze. Urmează să stabilim cauza acumulării acestor gaze”, a de­cla­rat comisar-şef Mircea Stănescu, şeful Poliţiei Tîrgovişte.

 

 

Iaşi - Poliţist muşcat de un scandalagiu

Un poliţist comunitar din Iaşi a ajuns, ieri-dimineaţă, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului “Sfîntul Ioan”, după ce a fost muşcat la o mînă de un scandala­giu. În timp ce patrula în zona Pia­ţa Nicolina, a încercat să aplaneze un scandal între două persoane. “Cei doi s-au coalizat împotriva lui. Unul dintre aceştia chiar l-a muş­cat puternic de mînă”, a declarat Alexandru Hordilă, comandantul Poliţiei Comunitare Iaşi.

 

 

Sibiu - Dosarul BCR Novaci, întors la DNA

Tribunalul Sibiu a anunţat ieri, că dosarul 476/85/2006 se va întoarce la procurorul DNA Tîrgu-Jiu, dînd astfel cîştig de cauză celor 14 inculpaţi, printre care Dumitru Contoloru, fostul şef al BCR Gorj, implicat în acordarea de credite false, transmite Rompres. Dosarul celor 4.000 de miliarde “scurse” de la BCR Novaci, judeţul Gorj, a fost strămutat în urmă cu doi ani de la Tribunalul Gorj, la Tribunalul Sibiu, care acum îl trimite înapoi la Gorj, dar la DNA. Soluţia instanţei este atacabilă cu recurs în 3 zile.

 

 

PROIECT MIRA - Poliţişti comunitari vor lucra şi în trafic

Secretarul de stat în MIRA, Liviu Radu, a anunţat ieri la Cluj că,  pînă la sfîrşitul acestei luni, Guvernul va emite o Ordonanţă de Urgenţă care va oferi atribuţii sporite Poliţiei Comunitare în controlul traficului rutier şi aplicarea de amenzi. “Legea prevede şi acţiuni de pregătire, de training pentru viitorii poliţişti comunitari specializaţi. Noua lege nu a fost o cerinţă a UE, dar pentru că primarii au atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, s-a considerat că este bine să li se ofere un instrument prin care pot acţiona direct”, a mai spus Liviu Radu. Poliţiile comunitare funcţionează în 37 de municipii reşedinţă de judeţ.

 

Olimipiada - Aur românesc la Filozofie

Elevii români au obţinut două medalii de aur, o medalie de bronz, două menţiuni şi două premii speciale la a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filozofie desfă­şu­rată în perioada 18-22 mai la Iaşi. Ediţia din acest an a reunit 53 de elevi şi 43 de profesori din Argentina, Austria, Bulgaria, Coreea de Sud, Croaţia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Germania, Israel, Italia, Japonia, Lituania, Norvegia, Polonia, Rusia, Turcia, Ungaria şi România.

 

 

Capitală - Staţia de metrou Obor, redeschisă

Staţia de metrou Bucur Obor din Capitală a fost deschisă ieri la prînz circulaţiei călătorilor, deoarece constructorii au finalizat lucrările în termen de două luni. “Pe lîngă lucrările de refacere a intrărilor existente, Metrorex a deschis alte patru căi de acces pentru intrarea şi ieşirea din staţia de metrou”, a spus Gabriel Mocanu, directorul Metrorex. ­(E.S.)

×
Subiecte în articol: observator