x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 29 iulie 2004

Romania in 5 minute - 29 iulie 2004

29 Iul 2004   •   00:00

Pleaca spada lui Stefan

Maine este ultima zi in care spada ce a apartinut lui Stefan cel Mare va mai putea fi vazuta in Romania, la Muzeul National de Arta din Capitala, informeaza Mediafax. Spada, aflata in patrimoniului Muzeului Topkapi Sarayi din Istanbul, se va intoarce in Turcia pe 30 iulie.

Galati - Politistii de proximitate vor patrula pe biciclete

Politistii de proximitate din Galati patruleaza de ieri pe biciclete. Cele 11 mijloace de transport au fost achizitionate cu sprijinul unor firme galatene. "Este un mijloc de transport usor, care faciliteaza accesul in locurile mai greu accesibile cu autoturismul, indeosebi in zonele foarte aglomerate", a declarat seful IJP Galati, Tache Bocaniala. Municipalitatea galateana le-a mai promis politistilor de proximitate motoscutere. (Erik Hoosz)

Mures - Furt de la Camera de Comert si Industrie

Din casieria Camerei de Comert si Industrie Mures au disparut marti 23 de milioane de lei, informeaza Mediafax. Politistii care au mers la fata locului au constatat ca persoane necunoscute au profitat de lipsa casierei si au furat prin locasul geamului usii de acces peste 23 de milioane de lei. Functionara de la ghiseul casieriei este cercetata pentru neglijenta in serviciu, urmand ca suma furata de persoane necunoscute sa fie recuperata de la aceasta.

Privatizari esuate - Seres cere tragerea la raspundere a vinovatilor

PUR cere Guvernului analizarea fiecarei privatizari in parte si tragerea la raspundere a celor care au semnat contracte paguboase pentru bugetul public. "Rafo Onesti, SN Tutunul Romanesc, Roman Brasov, Tractorul Brasov, CS Resita, Nitramonia, CS Calan, ARO Campulung sunt numai cateva exemple de privatizari controversate. In Romania exista scandaluri mari de coruptie fara ca cineva sa fie tras la raspundere", a declarat ieri la Brasov vicepresedintele PUR Codrut Seres. El considera ca infiintarea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului prin unificarea APAPS cu AVAB este o modalitate de stergere a urmelor privatizarilor nereusite si a unuia dintre cele mai contestate mandate ministeriale, cel al lui Ovidiu Musetescu.

Saracie - Drum european blocat, in lipsa unei macarale

Drumul european E60 a fost blocat ieri cateva ore, in apropierea localitatii muresene Sanpaul, din cauza unui TIR incarcat cu cherestea care s-a rasturnat pe sosea si pentru ridicarea caruia autoritatile nu au gasit o macara, transmite Mediafax. Pe o ploaie torentiala, soferul a pierdut controlul volanului, autotrenul s-a rasucit pe sosea si a ajuns in santul de pe sensul opus, iar remorca a ramas de-a curmezisul drumului.

Ancheta - Naum Ciomu va fi supus expertizei psihiatrice

Medicul Naum Ciomu, care a sectionat penisul unui pacient in timpul unei operatii, va fi supus unei expertize psihiatrice dupa ce procurorii vor incheia toate audierile in acest caz, expertiza urmand a se face in baza declaratiilor martorilor, informeaza Mediafax. Potrivit procurorului care coordoneaza ancheta in cazul Ciomu, Remus Budei, expertiza psihiatrica va urmari daca medicul a avut sau nu discernamant in timpul interventiei. Procurorul a mai adaugat ca actele pe care Ciomu le-a prezentat comisiei de disciplina a Colegiului Medicilor pentru a dovedi ca are leziuni cerebrale vor fi analizate de comisia de expertiza, care va stabili daca sunt sau nu reale.

Timisoara - Fost judecator omorat de indivizi necunoscuti

Un fost judecator din Timisoara a fost ucis marti noapte, iar sotia lui a fost ranita, dupa ce trei indivizi au intrat in locuinta lor, i-au batut, i-au legat de maini si de picioare, au rascolit casa si au disparut. Cei trei indivizi au patruns in locuinta prin acoperis, marti noapte, in jurul orei 3:00 La scurt timp, fostul judecator Vasilica Gheran (72 de ani) a murit, in timp ce sotia lui, Ida, s-a prefacut ca e moarta pentru ca atacatorii sa nu o mai loveasca. Politia a fost anuntata de vecini, care au auzit cainii latrand si strigatele femeii. Femeia a fost internata la Spitalul Timisoara cu traumatism cranian si toracic. Politistii sustin ca indivizii au patruns in locuinta prin escaladarea gardului si au ajuns in pod dislocand cateva tigle de la acoperis. (Mediafax)

Mai ieftin - German de 150 kg, operat la Timisoara

Medicii timisoreni au operat ieri un tanar de 18 ani din Germania care cantareste 150 de kilograme, montandu-i un inel care il va ajuta sa slabeasca, informeaza Mediafax. Din cauza celor 150 de kilograme tanarul se deplasa foarte greu si obosea repede. El a incercat la mai multe clinici din Germania sa afle cum poate slabi, insa interventiile il costau circa 15.000 de euro. Parintii lui au aflat de la niste prieteni de familie romani ca la Timisoara montarea unui inel pentru slabit costa 2.000 de euro, astfel ca l-au adus aici. Germanul spera sa slabeasca cel putin 80 de kilograme.

Constanta - Trei vagoane deraiate au blocat circulatia

Trei vagoane aflate in garnitura unui tren care urma sa descarce cereale in Portul Constanta au deraiat ieri, pe platforma amenajata in dreptul societatii Chimpex, ajungand pe soseaua de acces in zona, unde au blocat circulatia pentru cel putin doua ore, transmite Mediafax. Conducerea Chimpex afirma ca accidentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza lipsei cuplei care facea legatura intre cele trei vagoane avariate. Pe de alta parte, directorul regionalei CFR Marfa, Viorel Turcu, sustine ca incidentul s-a produs din cauza unei manevre efectuate gresit de un angajat al societatii Chimpex.
×
Subiecte în articol: observator mediafax