x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - Parintele Calciu va fi adus in tara

Romania in 5 minute - Parintele Calciu va fi adus in tara

25 Noi 2006   •   00:00
15:28 - CONTROL
BRAILA. Fostul adjunct al sefului IPJ, comisar sef (r) Antonel Colceag, a fost depistat conducand un autoturism sub influenta alcoolului.
TARGU MURES. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca ultimele trei policlinici publice din tara vor fi scoase la privatizare.
15:33 - ACCIDENT
TIMIS. Circulatia spre vama Cenad a fost blocata timp de o ora in urma unui accident de circulatie. Potrivit martorilor, un sofer a intrat intr-o depasire fara sa tina cont ca vizibilitatea era foarte redusa din cauza cetii. Autoturismul a lovit in plin o Dacie care venea din fata. Doua persoane au fost ranite.
GAZ. Mai multi studenti au fost afectati de gazele emanate dupa ce un recipient de 50 de litri ce continea acid clorhidric s-a spart in cladirea Universitatii Politehnice din Bucuresti de pe Strada Polizu. Sapte persoane au ajuns la Spitalul Floreasca. Recipientul a fost spart din greseala de niste muncitori.

PARTENERIAT - MApN vrea sa ridice case
Ministerul Apararii Nationale este interesat sa realizeze parteneriate cu autoritatile locale sau cu companii private in vederea construirii de locuinte pe terenurile aflate in proprietatea sa. Afirmatia a fost facuta de ministrul de resort, Sorin Frunzaverde, care a facut ieri o vizita oficiala in judetul Covasna. Frunzaverde a precizat ca necesarul de locuinte pentru cadrele din armata este foarte mare si ca ar trebui construite cel putin 10.000 de apartamente.

INMORMANTARE - Parintele Calciu va fi adus in tara
Trupul parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa va fi adus in tara saptamana viitoare, joi, chiar de ziua Sfantului Andrei, la manastirea Radu Voda din Bucuresti. Acolo va fi savarsita si slujba de inmormantare, urmand ca inhumarea sa fie facuta, conform dorintei testamentare, la Manastirea Petru Voda din judetul Neamt. Parintele Calciu a mai dorit ca pe trupul neinsufletit sa i se aseze icoana pe care i-a daruit-o cu putin timp inainte de moarte patriarhul Teoctist, in timpul unei vizitei facute la Spitalul Militar Central, unde parintele Calciu se internase din cauza problemelor de sanatate. (Carmen Preotesoiu)

ARAD - Pilotul mort va fi cetatean de onoare
Pilotul care a murit miercuri in urma prabusirii unui MIG 21 Lancer in localitatea aradeana Beliu va fi declarat cetatean de onoare al comunei. "Vom face acest lucru in prima sedinta de Consiliu, din decembrie. Acest om este un erou al nostru, pentru ca a evitat cu pretul vietii sale un dezastru de proportii. S-a concentrat pana in ultima clipa pentru a duce aparatul departe de case, iar el nu a mai apucat sa se catapulteze", a spus primarul din Beliu, Pavel Tica. Si localnicii au decis sa adune bani pentru familia capitan-comandorului Dan-Andrei Ghica.

RAPORT - Creste amenintarea drogurilor
Potrivit raportului national privind situatia drogurilor, emis de Agentia Nationala Antidrog (ANA), drogurile sintetice constituie o amenintare pentru Romania, cel mai mare consum inregistrandu-se in Transilvania. Ultimele date mai arata ca, similar situatiei din Europa, consumul de heroina injectabila constituie in tara o problema de sanatate publica. Raportul evidentiaza o crestere a criminalitatii la regimul drogurilor, in special a infractiunilor legat de trafic. Deocamdata, ANA nu poate prezenta o situatie concreta a deceselor provocate de consumul de droguri. (Alexandra Chivu)

MEDIA - Noi demisii de la Adevarul
Razvan Mitroi, fostul redactor-sef de la Adevarul, si Eugen Chelemen, editor coordonator al sectiilor News Desk, Invatamant, au anuntat ieri ca doresc sa inceteze pe cale amiabila colaborarea cu ziarul detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, relateaza Mediafax. Mitroi a declarat ca motivul plecarii sale il reprezinta diferenta de viziune existenta intre el si noua conducere a ziarului. Eugen Chelemen spune ca principala cauza a plecarii sale o constituie o oferta "mai buna" de la Realitatea TV. Cei doi nu sunt singurii ziaristi care au parasit Adevarul dupa preluarea ziarului de Patriciu. (R.D.)

BUCURESTI - Evadat prins dupa cinci ore
Un tanar de 18 ani, care avea un mandat de arestare de 29 de zile pentru talharie, a evadat aseara in Bucuresti, de sub escorta Politiei, in timp ce era dus de la Parchetul Tribunalului Bucuresti inapoi in arest. Evadatul, Valcu Viorel, a fost prins dupa cinci ore in apropierea Spitalului Coltea.

VASLUI - Sala de sport intr-un buncar antiatomic
Conducerea unei scoli din Vaslui vrea sa construiasca o sala de sport in buncarul antiatomic de la subsolul cladirii in care functioneaza institutia de invatamant. Scoala a ramas fara teren de sport o data cu ridicarea din temelie a noii cladiri, unde invata peste 300 de elevi. Profesorii s-au gandit ca ar putea fi amenajata o sala de sport la subsolul cladirii care, potrivit proiectului de constructie, avea destinatia de adapost antiatomic. Suprafata buncarului este destul de mare, de aproximativ 500 de metri patrati, si permite desfasurarea orelor de educatie fizica pentru elevi. (Rompres)

RECUPERARE - Bratara dacica, expusa la Bucuresti
Bratara dacica din aur descoperita in luna septembrie la unul dintre standurile Expozitiei Bienale de la Grand Palais din Paris va fi adusa pana la 15 decembrie in Romania, urmand sa fie expusa la Muzeul National de Istorie a Romaniei, din Bucuresti. Aceasta bratara este singura recuperata din totalul de 15 astfel de obiecte sustrase de infractori din situl arheologic Sarmisegetuza Regia - Muntii Orastiei. Cercetarile sunt facute de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.

IASI - Clipul lui Macovei, criticat de judecatori
Judecatorii ieseni se impotrivesc difuzarii clipului anticoruptie produs de Ministerul Justitiei, in care apar magistrati care fac cu ochiul paratilor, ca mai apoi sa primeasca de la acestia plicuri cu bani. "Perceptia publica va fi total defavorabila noua, magistratilor. Omul simplu va intelege ca justitia este influentabila, iar cei care au pierdut procese vor sti ca s-a intamplat asa pentru ca n-au avut bani pentru judecator", a declarat vicepresedintele Asociatiei Magistratilor din Iasi, judecatorul Aurel Dublea.

TRAFIC - Razii pe sosele in sase judete
Directia Politiei Rutiere va organiza astazi si maine actiuni de control in judetele Alba, Hunedoara, Arad, Cluj, Salaj si Bihor. In acest sfarsit de saptamana se vor verifica mai ales respectarea regimului legal de viteza, a prevederilor referitoare la depasire si la portul centurii de siguranta.


COLIZIUNE. Viceprimarul comunei hunedorene Turdas, situata in apropiere de Orastie, a scapat cu viata dintr-un accident de circulatie produs pe Drumul National 7, dupa ce masina in care se afla a fost lovita din plin de un alt autoturism si tarata pe sosea peste 20 de metri. (Mediafax)
×
Subiecte în articol: observator bucuresti