x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    05 Apr 2008   •   00:00
România în cinci minute

Autorităţile au început ieri, în jurul orei 17:30, ridicarea restricţiilor de circulaţie pe culoarul unic pe care s-au deplasat participanţii la Summit-ul NATO ¾i au dispus eliminarea tuturor dispozitivelor de securitate instituite în Capitală la 1 aprilie, informează Comandamentul Naţional pentru Securitatea Summit-ului. Măsurile speciale instituite la hotelurile unde au fost cazate delegaţiile străine au fost şi ele ridicate.



RESTRICŢII RIDICATE. Autorităţile au început ieri, în jurul orei 17:30, ridicarea restricţiilor de circulaţie pe culoarul unic pe care s-au deplasat participanţii la Summit-ul NATO ¾i au dispus eliminarea tuturor dispozitivelor de securitate instituite în Capitală la 1 aprilie, informează Comandamentul Naţional pentru Securitatea Summit-ului. Măsurile speciale instituite la hotelurile unde au fost cazate delegaţiile străine au fost şi ele ridicate.


13:46 – SOLICITARE
ANCHETĂ. Premierul Tăriceanu i-a cerut ministrului Cristian David să ancheteze incidentele de miercuri de la Timpuri Noi.
BISTRIŢA. Unul dintre fiii edilului PD-L din comuna Dumitra, Horaţiu Bălăjan, a fost filmat în timp ce utiliza în interes propriu maşina Primăriei.  

13:51 - ACCIDENTE
Cluj-Napoca. Un bărbat a fost rănit grav după ce a căzut ieri de la 5 metri înălţime, de pe terasa unui hotel de la marginea oraşului, în timp ce lucra la demolarea acesteia. Bărbatul a fost transportat în stare gravă la spital, medicii fiind rezervaţi în ceea ce priveşte şansele sale de supravieţuire.
Siret. O elevă la Şcoala de Arte şi Meserii din cadrul Grupului şcolar "Laţcu Vodă" a ajuns la spital după ce i-a fost prinsă o mână la o maşină de prelucrare a lemnului. Incidentul s-a produs în timpul instruirii practice ce se desfăşura la un agent economic cu care unitatea şcolară are o convenţie.


DECIZIE - Patriarhul rămâne în spital
Preafericitul Daniel va mai rămâne în spital până săptămâna viitoare, pentru a mai beneficia de recuperare sub supraveghere medicală permanentă, deşi putea fi externat ieri, întrucât starea sa de sănătate este bună. Amânarea externării este în beneficiul Patriarhului, dar şi al medicilor, care ar fi trebuit să vină zilnic la Patriarhie un anumit timp.


LACUL TEI - Bombă de aviaţie găsită în Bucureşti
O bombă de aviaţie provenind din al doilea război mondial a fost descoperită ieri pe o insulă de pe Lacul Tei din Bucureşti. Bomba, care are o lungime de 1,5 metri şi un diametru de 40 de centimetri, a fost scoasă la suprafaţă de un excavator care făcea săpături în zonă. Poliţiştii de la Secţia 7 şi pirotehniştii au ajuns imediat la faţa locului. Descoperirea s-a produs exact în ziua în care s-au împlinit 64 de ani de la bombardamentul lansat de americani asupra Bucureştiului şi Ploieştiului în timpul celui de-al doilea război mondial.


CRAIOVA - Elev bătut grav în timpul cursurilor
Un elev de la Grupul şcolar "Auto" din Craiova este în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu fractură de os malar şi fractură ureche dreaptă, după ce a fost agresat în timpul orei de curs de un coleg de clasă. "Au fost întocmite acte premergătoare, partea vătămată urmând să se prezinte la IML Craiova în vederea obţinerii certificatului medico-legal", a declarat ieri subcomisarul Stanca Giucă, purtătorul de cuvânt al IJP Dolj. În funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale va fi făcută încadrarea juridică a faptei.


ARGEŞ - Muncitor mort într-un depozit
Un muncitor a murit electrocutat, iar altul este internat la Spitalul Judeţean Argeş, după ce s-au electrocutat ieri într-un depozit de materiale feroase din comuna Albota, care aparţine unei firme din zonă. Din primele cercetări şi din declaraţiile unor colegi ai victimelor reiese că cei doi bărbaţi lucrau pe o schelă înaltă de 15 metri, iar la un moment dat au ajuns sub linia de medie tensiune, unde, după ce s-a format un arc electric, au căzut la pământ. Poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul. (Elly Cristea)


CHIRII - Ploieşteni de conjunctură
Agenţii imobiliari din Ploieşti se confruntă în ultima vreme cu un fapt fără precedent: foarte mulţi bucureşteni fără locuinţă proprie aleg să închirieze apartamente în Ploieşti, cel mai dezvoltat oraş faţă de Bucureşti. Şi asta pentru că aici preţurile sunt mult mai mici ca în Capitală. Dacă în Bucureşti nu reuşesc să găsească ceva sub 250, 300 de euro, la Ploieşti închirierea se poate face cu mai puţin de o sută de euro. Ceea ce înseamnă că le rămân bani şi de navetă, dar şi de alte lucruri necesare traiului zilnic. (Nina Marcu)  



×
Subiecte în articol: observator