x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    10 Apr 2008   •   00:00
România în cinci minute

Peste 100 de pensionari gălăţeni au participat ieri în Capitală la un miting organizat în faţa sediului Guvernului, ei intenţionînd să solicite, printre altele, introducerea grupelor de muncă în calculul pensiilor.



PROTEST PENSIONARI. Peste 100 de pensionari gălăţeni au participat ieri în Capitală la un miting organizat în faţa sediului Guvernului, ei intenţionînd să solicite, printre altele, introducerea grupelor de muncă în calculul pensiilor. Liderul Alianţei Pensionarilor din Galaţi, Toader Cristea, a declarat că se va ieşi în stradă pînă la rezolvarea revendicărilor, inclusiv în ziua în care vor avea loc alegerile locale.


11:26 – SĂRĂCIE
BRĂILA. Maşinile de patrulare ale poliţiei mai au benzină doar pînă la sfîrşitul lunii, a anunţat ieri şeful IJP, comisar Cătălin Chivu.
CONSTANŢA. O navă panameză s-a lovit de cheu, în timp ce acosta în Portul Constanţa. Nu au existat victime.


11:31 – CĂLDURĂ MARE
METEO. Sfîrşitul acestei săptămîni va fi marcat de temperaturi ridicate pentru această perioadă. Cel mai cald va fi la Bucureşti, unde meteorologii au prognozat o maximă de 28°C pentru ziua de sîmbătă. La munte se vor înregistra averse, însoţite de descărcări electrice. Vîntul va prezenta intensificări.
BUCUREŞTI. Un bărbat este cercetat penal după ce, marţi noaptea, pe Str. Mărgeanului, din Sectorul 5, a fost surprins de poliţişti în timp ce-şi bătea calul cu sălbăticie, supărat că atelajul se îngropase în noroi. Bărbatul riscă amendă penală sau închisoare de la trei la şase luni. Calul i-a fost confiscat.


LUDUŞ - Elevi îmbolnăviţi de "Corn şi lapte"
Autoritatea de Sănătate Publică Mureş a anunţat ieri că elevii de la Şcoala generală nr.1 din Luduş care prezintă simptome caracteristice toxiinfecţiei alimentare s-au îmbolnăvit din cauza produselor distribuite prin programul "Cornul şi laptele", transmite Rompres. Şeful ASP Mureş, dr Silviu Morariu, a precizat că a fost dispusă o anchetă pentru identificarea celor responsabili de punerea în pericol a sănătăţii copiilor. Elevii sînt în afara oricărui pericol.


PLOIEŞTI  - Elev bătut crunt în timpul orelor
Un elev în vîrstă de 11 ani riscă să rămînă fără un rinichi după ce a fost bătut la şcoală de trei colegi. Conform poliţiştilor, conflictul a avut loc chiar în clasă, în timpul unei pauze. Şcolarul agresat a căzut şi s-a lovit grav de marginea unei bănci. Acum el este internat în Spitalul de Pediatrie. Incidentul s-a petrecut în şcoala "Nicolae Titulescu" din Ploieşti. Agresorii susţin că totul a pornit de la o joacă. În urma altercaţiei elevul a suferit un traumatism abdominal şi  contuzie la rinichiul stîng. (L. C.)


TAXI TIMIŞ - Au protestat din greşeală
Peste două sute de taximetrişti din Timişoara au protestat ieri în faţa biroului unde se eliberează autorizaţiile, ei primind informaţia potrivit căreia, în loc de şase acte pentru eliberarea autorizaţiilor ar trebui să depună 36, acest lucru fiind infirmat de reprezentanţii Primăriei. După două ore de protest inutil, taximetriştii au fost anunţaţi că a fost o greşeală.


MINA ZEGUJANI - Minerii au renunţat la protest
Cei nouă mineri de la Zegujani aflaţi în subteran de vineri după-amiază au ieşit la suprafaţă ieri, după ce conducerea Exploatării Miniere (EM) Mehedinţi şi a SNLO îl  va transfera la Mina Zegujani pe liderul sindicatului de la EM Mehedinţi, aşa cum au cerut protestatarii. Între reprezentanţii EM Mehedinţi şi cei ai sindicatului din care fac parte protestatarii a fost încheiat un protocol prin care administraţia promite să soluţioneze cele două revendicări ale minerilor: atribuirea unui sediu pentru sindicat şi transferul la Zegujani a liderului sindical.


GALAŢI - Copil rănit cu un băţ de acadea
Un băieţel de 10 ani din comuna Vînători a ajuns ieri la Spitalul de Urgenţe Pediatrice din Galaţi, după ce băţul unei acadele i-a străpuns obrazul dintr-o parte în alta, transmite Rompres. Cosmin Jecu se afla în pauză în curtea şcolii şi mînca o acadea, cînd o fetiţă a trecut în fugă pe lîngă el şi i-a lovit cotul. Din impact, braţul cu acadeaua i-a lovit gura, iar băţul i-a străpuns obrazul. Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a declanşat o anchetă şi a concluzionat că acadelele pe suport de lemn cu vîrf ascuţit sunt extrem de periculoase. (D.M.)


MEHEDINŢI - Conducerea ISU, trimisă în judecată
Inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi şi cei doi adjuncţi ai acestuia au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzaţi de fraudarea unui examen pentru ocuparea unor posturi de subofiţeri. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti. Acuzaţii sunt colonelul Ion Pleşu, inspector-şef al ISU Mehedinţi, colonelul în rezervă Constantin Mincu, prim-adjunct al inspectorului-şef, adjunctul inspectorului-şef, locotenet-colonelul Ion Vintilă.


TIMIŞOARA - Ambulanţă lovită de un autoturism
O ambulanţă care mergea la o intervenţie s-a ciocnit ieri într-o intersecţie din Timişoara cu un autoturism Dacia, iar în urma impactului autospeciala a fost proiectată într-un chioşc de bilete şi apoi în gardul unei case. Două persoane au fost rănite uşor. Ambulanţa, care mergea la o intervenţie, avea semnalele luminoase pornite şi a intrat în intersecţie pe culoarea roşie. Şoferul unei Dacii a văzut prea tîrziu autospeciala, astfel că maşinile s-au ciocnit violent. Poliţiştii încearcă acum să stabilească cine este vinovat de producerea accidentului.


MĂSURĂ - Doljchim va fi executat silit
Considerat principalul vinovat de tragedia de la Mihăileşti, Combinatul Doljchim va fi executat silit începînd cu săptămîna viitoare pentru recuperarea sumei de un milion de euro, a declarat ieri în cadrul unei conferinţe de presă avocatul victimelor, Lucian Sălcuţan, transmite Rompres. Acesta susţine că, în ciuda formulării săptămîna trecută a unei contestaţii în anulare de către inculpaţi, decizia Curţii de Apel Galaţi este definitivă şi irevocabilă. La 24 mai 2004, în urma exploziei unui autotren încărcat cu azotat de amoniu, la Mihăileşti 18 persoane au murit, alte 13 fiind grav rănite.

×
Subiecte în articol: observator