x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii pot călători fără vize în Bahamas, Mauritius, Seychelles

Românii pot călători fără vize în Bahamas, Mauritius, Seychelles

11 Iun 2009   •   00:00
Românii pot călători fără vize în Bahamas, Mauritius, Seychelles

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Mauritius, Barbados, Federaţia St Kitts şi Nevis, Antigua şi Barbuda, Bahamas şi Seychelles nu mai au nevoie de viză de intrare pentru scurtă şedere.



Începând cu sfârşitul lunii mai 2009, toţi cetăţenii Uniunii Europene, posesori de paşapoarte simple, diplomatice sau de serviciu, pot călători fără viză pentru o perioadă de 90 de zile în decurs de 180 de zile de la data intrării, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, citat de Agerpres.

Acest lucru este posibil în baza acordurilor privind exceptarea vizelor de scurtă şedere între Comunitatea Europeană şi cele şase state, acorduri care permit ca şi cetăţenii acestor ţări să poată călători fără viză de intrare într-una din ţările Uniunii Europene, pentru aceeaşi perioadă.

MAE le recomandă cetăţenilor care doresc să călătorească în aceste state ca, înainte de a pleca, să-şi încheie asigurare medicală, de călătorie şi de viaţă pentru toată perioada de şedere în afara graniţelor României. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator