x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a întors iarna

S-a întors iarna

de Jurnalul National    |    16 Feb 2008   •   00:00

Zăpada care a căzut aseară a afectat mai multe judeţe din ţară – Neamţ, Arad, Bihor, Sibiu, Hunedoara – dar şi Capitala.

Zăpada care a căzut aseară a afectat mai multe judeţe din ţară – Neamţ, Arad, Bihor, Sibiu, Hunedoara – dar şi Capitala. Stratul de nea a atins în unele zone şi 20 de centimetri. S-a circulat în condiţii de iarnă pe DN 1, în zona Buşteni, DN1 A – Cheia,  DN1 Sebeş – Sibiu, DN7 Sebeş – Hunedoara, DN 74,  DN15 Piatra-Neamţ – Poiana Teiului, DN 15C Piatra-Neamţ – Târgu-Neamţ. Pe centura de vest a Plo­ieştiului din cauza zăpezii au avut loc 10 accidente în doar 2 ore. Tot în Ploieşti, din cauza carosabilului alunecos a avut loc un carambol la ieşirea spre Sinaia, carambol în care au fost implicate 5 autotu­risme. Nu s-au înregistrat victime. Şi în Bucureşti, zăpada a “zăpăcit” traficul şi aşa destul de aglomerat. Mijloacele de transport în comun de suprafaţă au ajuns în staţii cu întârziere, fapt ce a făcut ca mulţi bucureşteni să alea­gă metroul. Deşi zăpada a început să cadă în jurul orei 17:00, maşinile de la desză­pe­zire şi-au făcut apariţia pe străzi abia câteva ore mai târziu. Asta în ciuda faptului că meteorologii avertizaseră că vremea se va schimba şi că vor fi şi ninsori.

Zăpada a făcut însă şi câţiva fericiţi. Nu e vorba doar de copiii care se pot da cu sania în acest sfârşit de săptămână, ci de taxi­metrişti. Aeroporturile Băneasa şi Otopeni nu au fost afectate de ninsoare. Nici CFR-ul nu a anunţat trenuri întârziate sau anulate.

×
Subiecte în articol: observator