x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Salvatorii intervin în Galați, Vaslui și Bacău. În Galați sunt 5.000 de gospodării distruse de ape

Salvatorii intervin în Galați, Vaslui și Bacău. În Galați sunt 5.000 de gospodării distruse de ape

de Redacția Jurnalul    |    14 Sep 2024   •   16:00
Salvatorii intervin în Galați, Vaslui și Bacău. În Galați sunt 5.000 de gospodării distruse de ape

În continuare se acționează pentru salvarea persoanelor, limitarea și înlăturarea efectelor în județele Galați, Vaslui și Bacău, însă cea mai gravă siutație se înregistrează în 12 localități din județul Galați, spun pompierii, în bilanțul de la ora 14.

Situația cea mai dificilă se înregistrează la nivelul județului Galați, în 12 localități (Pechea, Drăgușeni, Grivița, Costache Negri, Berești, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa și Vameș), unde sunt înregistrate pagube semnificative, fiind afectate mai mult de 5.000 gospodării.

De asemenea, în județul Vaslui manifestarea fenomenelor prognozate a produs efecte în 5 localități, unde 40 de persoane sunt evacuate și mai multe gospodării sunt afectate.

Trei drumuri naționale și zece județene sunt afectate de inundațiile din sudul Moldovei

Totodată, în județele Galați și Vaslui traficul rutier este afectat pe 3 drumuri naționale (DN 24D, DN 25 și DN 26) și 10 drumuri județene (DJ 242, DJ 242B, DJ 242D, DJ 251, DJ 251A, DJ 251G, DJ 251H, DJ 253, DJ 254, DJ 255).

În sprijinul comunităților afectate, acționează în teren, strict pentru gestionarea acestor misiuni, peste 700 cadre ale MAI, pompieri, polițiști, jandarmi și IGAv, precum și 217 mijloace de intervenție.

De asemenea, în sprijinul forțelor de la fața locului, MAPN acționează cu personal și mijloace din județele Galați și Vaslui, precum și personal din cadrul autorităților administrației locale și structurilor locale ale instituțiilor și autorităților cu atribuții în asigurarea răspunsului.

În continuarea măsurilor adoptate până în prezent pentru furnizarea răspunsului eficient și sprijinul comunităților afectate, au fost dispuse următoarele: ridicarea a 4 tabere în județul Galați destinate persoanelor evacuate, fiecare cu o capacitate de aproximativ 200 de persoane.

Astfel de tabere se vor amplasa și în județele Vaslui și Iași (câte două în fiecare județ), astfel încât oamenii să poată fi evacuați preventiv, dacă situația o va impune.

O altă măsură este identificarea, prin autoritățile locale, și punera la dispoziția persoanelor afectate, a peste 800 locuri de cazare, în județul Galați.

                                                                      ››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Totodată, din dispoziția prim-ministrului și a viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, generalul Dan-Paul Iamandi, inspectorul general al IGSU, va asigura coordonarea forțelor care intervin în județele Vaslui și Iași.

La nivelul MAI, a fost activat Centrul Operativ de Comandă, care s-a ocupat și se ocupă de coordonarea integrată a misiunilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: salvatori gospodarii ape Galaţi vaslui