x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Finanţelor Ilfov a fost reţinut. Claudiu Ristea, prins în flagrant în timp ce lua mită

Şeful Finanţelor Ilfov a fost reţinut. Claudiu Ristea, prins în flagrant în timp ce lua mită

11 Sep 2013   •   09:53
Şeful Finanţelor Ilfov a fost reţinut. Claudiu Ristea, prins în flagrant în timp ce lua mită
Sursa foto: jurnaluldeilfov.ro

Directorul executiv la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, Claudiu Ristea, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ristea este acuzat de luare de mită.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări penale față de următoarele persoane: RISTEA CLAUDIU, director executiv la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită;
MURGOCI CONSTANTIN AUGUSTIN, inspector la AJFP Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la luare de mită; FILIP ALEXANDRU BOGDAN, inspector la AJFP Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la luare de mită", se arată în comunicatul DNA.

Astfel, potrivit procurorilor, "la data de 5 septembrie 2013, inculpatul Ristea Claudiu, director executiv la AJFP Ilfov, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a acceptat promisiunea unui administrator de societate comercială (persoană denunțătoare), de remitere a unei sume între 20.000-30.000 lei, în schimbul semnării unor documente care deblocau conturile societății respective. Promisiunea i-a fost transmisă lui Ristea Claudiu prin intermediul învinuiților Murgoci Augustin Constantin și Filip Alexandru Bogdan, inspectori, care i-au transmis persoanei denunțătoare acordul directorului, precum și faptul că acesta, în schimbul promisiunii făcute, a semnat documentul necesar la unitatea bancară pentru deblocarea contului societății, urmând ca ulterior, denunțătoarea să retragă suma destinată directorului AJFP Ilfov și să o remită prin intermediul celor doi inspectori. La data de 10 septembrie 2013, învinuiții Filip Alexandru Bogdan și Murgoci Augustin Constantin au primit de la persoana denunțătoare suma de 30.000 lei, conform înțelegerii anterioare, iar în aceeași zi, Murgoci Constantin Augustin i-a remis inculpatului Ristea Claudiu suma de 30.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante".

"La data de 10 septembrie 2013, procurorii au dispus reținerea inculpatului Ristea Claudiu pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat, la data de 11 septembrie 2013, la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Față de învinuiții Filip Alexandru Bogdan și Murgoci Augustin Constantin procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile", se mai arată în document.

×