x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Silvia nu stie ca e orfana

Silvia nu stie ca e orfana

04 Aug 2004   •   00:00

Singura supravietuitoare a accidentului comis de sotia senatorului Adrian Paunescu a iesit luni seara din coma. Prima reactie a Silviei Burlan, ce are numai 15 ani, a fost sa strige: "Mamiii!" - spun cadre ale Spitalului Judetean de Urgenta Craiova.

CRISTIAN VASILCOIU

Reputatul neurochirurg Alexandru Camenita, seful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova, este de parere ca, desi grav ranita la cap, Silvia Burlan va supravietui. "Este inca in stare de soc, dezorientata. Nu stie nimic despre moartea parintilor si surorii ei", declara dr. Camenita. Silvia Burlan este insa mutilata la fata si a pierdut un ochi, ce ii va fi inlocuit, cel mai probabil, cu unul de sticla.

PREOCUPARE. Cu toate ca este internata in acelasi spital, Carmen Paunescu nu a catadicsit, pana in prezent, sa o viziteze pe Silvia Burlan. Singura problema a sotiei senatorului-poet a fost aceea ca pijamaua oferita de spital nu o incapea - precizeaza surse din incinta unitatii sanitare. "Sunt si eu sotie de senator. Chiar nu-mi puteti da o pijama mai mare?!" - le-a certat Carmen Paunescu pe asistentele din spital, spun sursele noastre. Cum in dotarea spitalului nu exista marimi mai mari de pijama, sotiei senatorului nu i-a fost satisfacuta cererea.

VIZITATOR. Singura persoana care a vizitat-o pe Silvia Burlan a fost fratele mamei ei, Ion Sandu, aceeasi persoana care declara acum cateva zile: "Justitia divina ii va pedepsi! Chiar daca justitia actuala nu ii va pedepsi, o va face Dumnezeu!". Vizita a avut insa loc inainte ca micuta sa-si revina din starea de coma. Medicii nici nu recomanda ca fetitei sa-i fie spus, inainte de a-si reveni complet, ca mama, tatal si sora sa au murit.

ANCHETA. Natalia Carmen Paunescu a fost oficial acuzata de ucidere din culpa. Taximetristul bucurestean Fanel Pandele declara presei, imediat dupa producerea accidentului, ca la volan s-ar fi aflat fiica senatorului, Ana-Maria Paunescu. Loctiitorul la comanda Politiei Rutiere Dolj, comisarul-sef Dumitru Ciobanu, a declarat ieri: "A fost audiat si de catre noi taximetristul respectiv. Noua nu ne-a spus asa ceva. In plus, fiica domnului senator este mult prea tanara pentru a putea conduce si nu prezinta leziuni specifice unui impact cu volanul. Doamna Carmen Paunescu prezinta insa leziuni la piept, adica exact specifice soferului. Mai mult, Jeep-ul s-a rasturnat, astfel ca este posibil ca fiica domnului senator sa fi fost aruncata in interiorul masinii, in alta pozitie decat cea pe care o ocupa inainte de impact. Eu unul nu cred ca fetita ar fi putut conduce masina".

PRET. Fratele soferului mort, Florea Burlan, confirma ca senatorul Paunescu i-a trimis, prin seful sau de cabinet, fostul prefect de Dolj Constantin Raducanoiu, suma de 50 de milioane de lei. Localnicii au taxat gestul senatorului Adrian Paunescu, care nu a venit la inmormantare. "Domnul senator-poet nu a putut veni sa verse si el o lacrima aici! Ca la televizor numai de asta e bun! Nici n-a calcat sa vorbeasca si el cu oamenii astia. Domnul senator stie sa planga numai la televizor! Ca sa-l voteze lumea, altceva nu-l intereseaza", au fost "uralele" localnicilor la adresa poetului-senator, in timp ce victimele erau conduse pe ultimul drum. E drept, probabil ca nici prezenta sa la funeralii nu ar fi fost apreciata.

ACUZE

Cunoscut drept inversunat opozant al lui Adrian Paunescu, senatorul PSD Constantin "Dili" Serbanoiu, nu a pierdut ocazia de a-si mustra colegii de partid care si-au exprimat sustinerea fata de poet. "V-ati dus toti la Paunescu, ca sa fiti aproape de el! La fetita aia care va ramane mutilata pe viata nu s-a dus nimeni! O sa ma ocup eu de ea!" - le-ar fi replicat "Dili" Serbanoiu colegilor de partid in timpul ultimei sedinte a PSD Dolj.

×
Subiecte în articol: observator păunescu