x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sisu, arestat - "Sunt victima unui 16"

Sisu, arestat - "Sunt victima unui 16"

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    20 Mai 2006   •   00:00
Sisu, arestat  -  "Sunt victima unui 16"

Liber intre ordonanta si mandat, hip-hoperul Tudor Sisu ne-a decla-rat joi noapte ca este victima unei "provocari", dar ca se va preda. La inchiderea editiei, politistii l-au gasit la Spitalul Obregia din Bucuresti.

Liber intre ordonanta si mandat, dar sigur ca va fi arestat, Sisu ne-a spus joi noapte propria versiune despre cum a ajuns sa aiba din nou probleme care l-ar putea tine dupa gratii pana la 20 de ani: trafic de droguri de mare risc.

Hip-hoperul a fost incarcerat aseara in jurul orelor 19:00, la aproximativ 20 de ore de la pronuntarea hotararii de arestare dispusa de Tribunalul Bucuresti. Sisu a fost gasit de politisti la Spitalul Alexandru Obregia. Dintre cei 17 inculpati arestati in dosar, doar opt fusesera incarcerati pana ieri seara, iar ceilalti erau la un pas de a fi dati in urmarire.

"M-ai vazut in sevraj?!"

Jurnalul National: Tu ai ales sa ramai la judecata, in timp ce altii au plecat. De ce?
Tudor Sisu: Da, eu am ales, pentru ca sunt nevinovat chiar daca asta nu o sa conteze. Am vrut sa stau si sa ma pun la dispozitia instantei.

Spui de fapt ca nu ti s-ar respecta prezumtia de nevinovatie?
Da, pentru ca in tara asta e invers decat oriunde: esti considerat, de fapt, vinovat pana la proba contrarie. Daca ei au considerat ca sunt vinovat, sa fie sanatosi.

Ce crezi ca va hotari instanta?
Sincer, cred ca o sa-mi dea mandat de 29 de zile.

De ce crezi asta?
Fiindca asa simt, pentru ca cineva, sistemul sunt de c...t.

Vrei sa spui ca te consideri o victima? A cui?
Da. A cuiva care a facut un 16 pe mine. Si o victima a sistemului. (N.R. - articolul 16 din Legea 143/2000 privind traficul de droguri prevede reducerea pedepsei la jumatate pentru cei care ofera autoritatilor informatii importante despre alte persoane care comit infractiuni legate de droguri).

Cum de ai ajuns sa fii din nou retinut dupa ce ai mai fost condamnat o data pentru probleme cu drogurile?
In situatia asta am ajuns scurt pe doi. Eu fiind recidivist, cineva a incercat sa faca un autodenunt pe mine stiind ca va primi o reducere de pedeapsa.

"E o provocare"

Crezi ca-i vorba despre un coleg de celula?
Care coleg de celula, ca am avut 80? Nu stiu.

Banuiesti pe cineva totusi?
Nu banuiesc pe nimeni, deocamdata. Pot sa spun doar ca ce mi se intampla este o provocare, atata tot.

Vrei sa spui ca nu sunt probe in sustinerea acuzatiilor la adresa ta?!
Am vazut dosarul si nu e nici o proba beton impotriva mea. Nu mi-au gasit nimic in casa mea. Absolut nimic nici asupra mea.

Te mai droghezi?
M-ai vazut tu pe mine in sevraj?! Arat eu ca unul care, care, care, care (n.r. - balba) se drogheaza?! M-ai vazut ca mi-a fost rau?! M-ai vazut ca am cerut eu vreo pastila?! Nu! OK, da?! Deci, s-a lamurit. Acum nu vreau decat sa ma duc acasa. Vreau sa dorm, nu mai pot!

REUNIRE
Puya, partenerul de trupa al lui Sisu, si-a aparat constant prietenul. Joi, pe scarile tribunalului, in asteptarea verdictului, el ne-a declarat: "E un scenariu tipic, mai am prieteni care se drogau si apoi i-am vazut la televizor numiti «reteaua nu stiu care». Nu mi se pare normal tot haosul asta ca sa te bage la parnaie. Ori iti da drumul, ori... e clar ceva dubios. Nu vreau sa ma exprim eu acum daca au dreptate sau nu, dar e clar ca sunt niste oameni care nu judeca bine, nu-si fac treaba bine. Nici macar avocatii nu stiu ce se intampla si n-au mai vazut asa ceva pana acum. Sa plece acuzatii, dar procesul se judeca. Sa plece toti avocatii, dar sa puna avocat din oficiu...". Puya ne-a spus ca el nu cunoaste traficanti, pentru ca nu se drogheaza, dar a evitat sa spuna ce crede despre cei care o fac. "Daca tu consideri ca unul care se drogheaza e periculos, atunci poate ca este. Sincer, Sisu nu se drogheaza, nu face parte din nici o retea si nimeni din cei de aici nu face parte. Eu stiu ca traficul e atunci cand stai la scara si ai cateva grame in buzunar, vine lumea, iti da banii, ii dai bilele sau muti doua-trei kile de colo-colo. Nu cand vii tu cu prietenul tau, va drogati impreuna si i-ai dat si lui putin", ne-a spus Puya.

AVOCAT DIN OFICIU CAT PE CE SA IA BATAIE LA TRIBUNAL
Hip-hoperul Tudor Sisu si colegii lui de dosar au primit joi noapte cate 29 de zile de arest pentru trafic de droguri de mare risc. Verdictul instantei a fost dat dupa 12 ore de show avocatesc, in care s-au folosit toate "portitele" legale pentru evitarea incarcerarii. S-a ajuns inclusiv la intreruperea procesului pentru ca cei mai multi dintre avocatii alesi au refuzat sa-si mai apere clientii pe motiv "ca-s obositi". Spectacolul fara precedent a fost "incununat" de crizele unui inculpat intrat in sevraj. El a fost scos din sala de sedinta si injectat de o asistenta medicala chiar pe holul Tribunalului. "Lung-metrajul" s-a terminat in strada, acolo unde rudele inculpatilor au inceput sa huiduiasca un avocat din oficiu, fiindca le stricase planurile de amanare a procesului. Instigati, culmea, de reprosul aruncat de un avocat "obosit", rubedeniile au inceput cu "Prostituato", au trecut-o prin toata "familia" de sinonime si au incheiat cu un inspaimantator: "Du-te si bate-o!". Noroc ca femeia a apucat sa urce intr-o masina.
×
Subiecte în articol: observator sisu