x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SJU Bacău va trebui să plătească 500.000 de euro unui fost pacient care a fost infectat cu stafilococ auriu pe timpul internării

SJU Bacău va trebui să plătească 500.000 de euro unui fost pacient care a fost infectat cu stafilococ auriu pe timpul internării

29 Ian 2015   •   19:57
SJU Bacău va trebui să plătească 500.000 de euro unui fost pacient care a fost infectat cu stafilococ auriu pe timpul internării
Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău va trebui să plătească 500.000 de euro în următoarele şase luni unui fost pacient care a fost infectat cu stafilococ auriu pe timpul internării în această unitate medicală, potrivit deciziei luate de o instanţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). 
 
Aceasta a dispus, astfel, încă de la primul termen, respingerea recursului declarat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău în respectivul dosar. 
 
În schimb, ICCJ a admis recursul bolnavului prin care acesta cerea suplimentarea despăgubirilor cu aproximativ 8.300 de euro reprezentând cheltuieli medicale. Cauza aceasta a fost, însă, retrimisă spre rejudecare la Tribunalul Judeţean Bacău. 
 
Despăgubirea pentru malpraxis decisă de ICCJ este a doua penalitate primită SJU Bacău în ultimele şase luni după ce instituţia a fost obligată de judecători, tot în urma unor procese, să acorde un milion de euro unei bolnave infectate cu HIV/SIDA în urmă cu peste 24 de ani în condiţiile în care nu s-au putut stabili şi persoanele vinovate. Banii au fost alocaţi de Guvern din fondul de rezervă. 
 
Conducerea SJU speră ca şi în noul caz de despăgubiri Guvernul să sprijine instituţia medicală băcăuană cu bani pentru acoperirea sumei. 

×