x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SoJust critică legile Justiţiei

SoJust critică legile Justiţiei

de Violeta Fotache    |    15 Apr 2008   •   00:00

Societatea pentru Justiţie (SoJust) critică ultimele modificări legislative privind Justiţia. Printr-un comunicat semnat de preşedintele organizaţiei, Adrian Neacşu, sînt criticate prevederile “propuse de Guvern şi votate de Parlament care afectează statutul magistraturii”, cu referire la Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 100/2007 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul jus­ti­ţiei.

POSTPROMULGARE


Societatea pentru Justiţie (SoJust) critică ultimele modificări legislative privind Justiţia. Printr-un comunicat semnat de preşedintele organizaţiei, Adrian Neacşu, sînt criticate prevederile “propuse de Guvern şi votate de Parlament care afectează statutul magistraturii”, cu referire la Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 100/2007 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul jus­ti­ţiei. SoJust consideră că noile reglementări sînt “o grea palmă pe obra­zul magistraturii, prin în­tă­ri­rea unor instituţii-căpuşă”.

Organizaţia nu este de acord cu faptul că devine “vechime în magis­tratură” şi perioada de desfăşurare a unei profesii care nu are nici o le­gă­tură cu activitatea de judecător sau de procuror (de exemplu, consilier de conturi, grefier cu studii ju­ridice) în momentul în care persoana în cauză ar deveni judecător sau procuror. SoJust critică şi faptul că funcţionari de prin Ministerul Justiţiei ori Consiliul Supe­rior al Magistraturii (CSM) sînt asimilaţi judecătorilor şi procurorilor “sub aspectul tuturor drepturilor”.

SoJust cere CSM să ia o poziţie fermă faţă de “dezavuarea magistraturii prin crearea şi întărirea de ca­tegorii profesionale «asimilate» acesteia”. Mai multe detalii pe www.jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: observator