x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soldaţii români se vor pregăti cu instructori americani

Soldaţii români se vor pregăti cu instructori americani

08 Mai 2009   •   00:00

Experţi însărcinaţi cu construirea şi mentenanţa poligoanelor de simulare pentru armata americană din Europa intenţionează să viziteze estul Europei în acest an. Respectivii experţi le face recomandări românilor în vederea modernizării facilităţilor din ţară pe care le folosesc şi forţele americane în timpul antrenamentelor de vară, relatează stripes.com.



Reprezentanţi ai Ministerului Apărării de la Bucureşti au fost la Amberg în această săptămână, împreună cu circa 130 de profesionişti americani, britanici, cehi, norvegieni, italieni şi germani implicaţi în operaţiuni de simulare, pentru a participa la cea de-a şaptea ediţie anuală a Sustainable Range Program Workshop la Amberg (Germania).

Stephen Kennedy, şeful U.S. Army Europe Range and Training Land Program, a declarat că intenţionează să viziteze România înaintea transferării Joint Task Force East în estul Europei. "Guvernul român mi-a cerut să merg acolo şi să evaluez zonele de antrenament şi poligoanele", a declarat Kennedy, citat de Agerpres.

În ultimii ani, forţele SUA s-au antrenat în România în regiunea Babadag, pe teren nisipos, şi în Bulgaria, în regiunea muntoasă Novo Selo. Aceste zone estice sunt destinate antrenamentului unor companii mari şi unităţi de mărimea unui batalioan, în timp ce antrenamentele forţelor americane se axează pe soldaţi individuali, echipe şi plutoane, a mai spus el. "Este doar pentru a le oferi sfaturi şi asistenţă în vederea modernizării şi îmbunătăţirii facilităţilor pe viitor", a explicat Kennedy, care nu a oferit detalii cu privire la zonele disponibile pentru antrenamentul trupelor americane din România şi Bulgaria, spunând că aceste informaţii sunt confidenţiale.

De asemenea, Stephen Kennedy a afirmat că lucrările în vederea îmbunătăţirii poligoanelor vor avea în vedere îndeplinirea cerinţelor de antrenament ale armatei naţionale române mai degrabă decât pe cele specifice ale armatei americane. Cu toate acestea românii sunt interesaţi de unele dintre operaţiunile pentru care se pregătesc americanii, precum operaţiuni de luptă urbană, a explicat el.

×
Subiecte în articol: observator