x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şpagă pentru libertate - Grefieră coruptă şi

Şpagă pentru libertate - Grefieră coruptă şi

de Violeta Fotache    |    25 Feb 2008   •   00:00
Şpagă pentru libertate - Grefieră coruptă şi

Membri ai Clanului Cămătarilor au încercat să-şi rezolve "afacerile judiciare" dând şpăgi oricărei persoane dispuse să le netezească achiziţionarea libertăţii la un preţ convenabil.



Membri ai Clanului Cămătarilor au încercat să-şi rezolve "afacerile judiciare" dând şpăgi oricărei persoane dispuse să le netezească achiziţionarea libertăţii la un preţ convenabil.

Când s-au prins însă că ar putea fi păcăliţi de cei care s-au lăudat a le obţine bunăvoinţa judecătorilor, mafioţii nu s-au sfiit să-i toarne la Parchet. Aşa se face că sâmbătă a fost arestată preventiv, pentru 29 de zile, o femeie: grefieră la Secţia Comercială a Curţii de Apel Bucureşti. Se numeşte Liliana Constantinescu şi a fost prinsă vineri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în flagrant delict, imediat după ce grefiera a ieşit din casa denunţătorului, unul dintre "ajutoarele" fraţilor Sile şi Nuţu Cămătaru.


ÎN CASA MAFIOŢILOR. "A fost arestată pentru două fapte de trafic de influenţă. Mai întâi grefiera a cerut 1.000 de lei pentru a-i rezolva persoanei un dosar aflat în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La un moment dat însă s-a afirmat că nu prea mai poate să-l ajute, şi atunci femeia i-a propus să-i ajute un alt prieten. Grefiera i-a cerut 5.000 de euro pentru a rezolva un dosar al prietenului privind liberarea condiţionată, care se afla în recurs la Tribunal. A primit 3.000 şi urma ca restul să-i fie livrat după onorarea promisiunii. Banii i-a primit chiar în casă la denunţător", ne-a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Parchetului Capitalei, procurorul Viorel Badea. El a refuzat să ne precizeze cine sunt cele două persoane din Clanul fraţilor Balint care ar fi apelat la "serviciile" grefierei. Grefiera nu a recunoscut faptele. Ea a declarat procurorilor că banii care au fost găsiţi asupra ei erau cu titlu de împrumut. Anchetatorii spun însă că discuţiile înregistrate din locuinţa denunţătorului o contrazic. Surse judiciare ne-au precizat că cele două persoane care ar fi urmat să fie "ajutate" de grefieră ar fi Gheorghe Cristian, zis "Mască" (aflat acum în stare de libertate), şi Stan Sile, zis "Nicu a’ lu’ Ghioală", aflat în penitenciar. Cei doi fac parte din grupul de crimă organizată condus de fraţii Vasile şi Ion Balint, în al căror dosar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este aşteptată să dea un verdict la data de 4 martie a.c.

×
Subiecte în articol: observator