x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Speranța de viață s-a redus dramatic. Cea mai mare scădere după cel de-al Doilea Război Mondial

Speranța de viață s-a redus dramatic. Cea mai mare scădere după cel de-al Doilea Război Mondial

31 Oct 2021   •   19:00
Speranța de viață s-a redus dramatic. Cea mai mare scădere după cel de-al Doilea Război Mondial

Pandemia COVID-19 a redus speranța de viață în 2020 cel mai puternic de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, potrivit unui studiu publicat de Universitatea Oxford. Cercetarea arată că speranța de viață a bărbaților americani a scăzut cu peste doi ani.

Speranța de viață a scăzut cu mai mult de șase luni față de 2019, în 22 din cele 29 de țări analizate, care a cuprins Europa, SUA și Chile. S-au înregistrat reduceri ale speranței de viață în 27 dintre cele 29 de țări .

Majoritatea reducerilor inducatorului în diferite țări ar putea fi legate de decesele cauzate de COVID-19. Până în prezent, au fost raportate aproape 5 milioane de decese cauzate de noul coronavirus.

"Faptul că rezultatele noastre evidențiază un impact atât de mare care poate fi atribuit direct COVID-19 arată cât de devastator a fost șocul pentru multe țări", a declarat Dr. Ridhi Kashyap, co-autor principal al lucrării, publicată în International Journal of Epidemiology.

S-au înregistrat scăderi mai mari ale speranței de viață la bărbați decât la femei în majoritatea țărilor, cu cea mai mare scădere la bărbații americani, care și-au văzut speranța de viață scăzând cu 2,2 ani față de 2019.

În general, bărbații au pierdut mai mult de un an în 15 țări, în comparație cu femeile din 11 țări. Situația a șters progresele înregistrate în materie de mortalitate din ultimii 5,6 ani.

În Statele Unite, creșterea mortalității s-a înregistrat în principal în rândul persoanelor de vârstă activă și a celor sub 60 de ani, în timp ce în Europa decesele în rândul persoanelor de peste 60 de ani au contribuit mai mult la creșterea mortalității.

×