x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 2 martie 2008

Starea vremii 2 martie 2008

02 Mar 2008   •   00:00

Luna lui Mărţişor a început cu vreme foarte caldă în sud, unde ieri la amiază erau şi 20 de grade; cu ploi multe şi însemnate cantitativ în vestul şi centrul ţării, dar şi cu intensificări de vânt. Dar în prima decadă a lunii martie “babele” îşi pun în evidenţă capriciile.

Luna lui Mărţişor a început cu vreme foarte caldă în sud, unde ieri la amiază erau şi 20 de grade; cu ploi multe şi însemnate cantitativ în vestul şi centrul ţării, dar şi cu intensificări de vânt. Dar în prima decadă a lunii martie “babele” îşi pun în evidenţă capriciile. Astfel, în România vor evolua sisteme frontale ale căror formaţiuni noroase aduc ploi, iar la munte, lapoviţă şi ninsoare. Vor mai fi şi intensificări de vânt. Putem spune că a venit primăvara, deşi nici iarna nu a trecut definitiv. (meteorolog Romica Jurca)

 

 

 

BUCUREŞTI

 

 

Azi (duminică):

Vremea se va răci uşor, iar cerul va fi noros. Vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua. Maxima: 15°C, iar minima: 3°C.

Mâine (luni):

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Maxima: 16°C, iar minima: 2°C.

Poimâine (marţi):

Temperatura aerului va creşte uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Maxima: 19°C , iar minima: 4°C.

 

 

La munte

 

 

Azi (duminică):

Vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor predomina ninsorile, iar cantităţile de apă mai pot depăşi 15... 20 l/mp. Vântul va sufla tare, viscolind temporar ninsoarea.

Mâine (luni):

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde pe arii restrânse, noaptea, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va mai prezenta intensificări.

Poimâine (marţi):

Cerul va fi variabil, cu înnorări în Carpaţii Occidentali şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie.

 

 

Temperaturi Maxime azi în ţară

 

 

Bacău   12°C

Baia Mare        8°C

Braşov   6°C

Buzău   13°C

Constanţa         13°C

Craiova            14°C

Deva    9°C

Iaşi       11°C

Oradea 10°C

Suceava           9°C

Timişoara         12°C

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: observator