x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 26 februarie 2008

Starea vremii 26 februarie 2008

26 Feb 2008   •   00:00

Ieri, în ţara noastră a fost o vre­me însorită şi foarte caldă; la amia­­ză, majoritatea valorilor de temperatură, apropiate de recordul de căldură al lunii februarie, erau cu cel puţin 12 grade mai mari de­cât cele normale la această dată.

Ieri, în ţara noastră a fost o vre­me însorită şi foarte caldă; la amia­­ză, majoritatea valorilor de temperatură, apropiate de recordul de căldură al lunii februarie, erau cu cel puţin 12 grade mai mari de­cât cele normale la această dată. Temperatura aerului se va menţine mai ridicată decât în mod obişnuit şi în această săptămână. În urmă­toarele două-trei zile vor fi înnorări şi ploi în aproape toate re­­giu­­nile, dar nu de durată. În cea mai ma­re parte a Europei va fi o vreme de primăvară şi advecţia de aer cald de provenienţă nord-afri­ca­nă nu va pătrunde direct spre România, pe deasupra Mării Me­di­terane, ci înspre vestul continentului şi de acolo spre ţările de sud-est. (meteorolog Romica Jurcă)

 

 

 

 

 

Bucuresti - max. 17°C - min. 1°C

 

 

 

Azi (marţi):

Vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul

va sufla slab.

Mâine (miercuri):

Vremea se va menţine deosebit de caldă. Cerul va fi variabil,

cu unele înnorări noaptea.

Maxima: 19°C, iar minima: 5°C.

Poimâine (joi):

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când trecător va ploua slab.

Maxima: 16°C, iar minima: 2°C.

 

 

 

Drumetii

 

 

 

Refugiul Diana – Padina Popii – Creasta Nordică

Punctul de plecare a traseului se află la Refugiul Diana (1.480 m), venind dinspre Zărneşti şi urcând pe deasupra Padinei Popii, pe sub pereţii sudici ai Muchiei Padinei Popii (Creasta Diana), apoi pe sub creasta nordică, până la Vârful Padina Popii (2.025 m). Aici se face joncţiunea cu traseul spre Stânele din Funduri, Şaua Funduri.

Se poate opta să se co­boa­re pe traseul spre Cabana Cur­mă­­tura, pe traseul Zărneşti – Diana.

 

Trusa medicală. O mică trusă de medicamente pentru drumeţii montane nu trebuie să lipsească nici unui turist. Aceasta trebuie să conţină: aspirină, vitamina C, mi­­docalm, algocalmin, saprosan, bi­septol, comprese sterile, faşă elastică, leucoplast antiseptic. Vi­ta­mina C este un energizant bun.

 

 

 

 

La munte

 

 

Azi (marţi):

Cerul va fi variabil, iar vântul va prezenta unele intensificări în zona înaltă. Temperatura aerului se va menţine la valori ridicate pentru această perioadă a anului.

Mâine (miercuri):

Cerul va fi variabil, mai mult noros în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali şi pe arii relativ restrânse va ploua. Vântul va prezenta unele intensificări.

Poimâine (joi):

Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în Carpaţii Orientali şi Meri­dionali, unde izolat va ploua slab. Vântul va prezenta intensificări.

×
Subiecte în articol: observator