x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 29 martie 2008

Starea vremii 29 martie 2008

29 Mar 2008   •   00:00

În Oltenia, Muntenia şi în Dobrogea, valorile de temperatură de ieri au fost mai scăzute decât cele de alaltăieri, însă din cauza vântului, care a bătut tare, senzaţia a fost de frig. În celelalte regiuni a fost foarte cald; şi în Transilvania, dar şi în Crişana şi în Maramureş, tot ieri la amiază, mercurul termometrelor a trecut de 18 grade.

În Oltenia, Muntenia şi în Dobrogea, valorile de temperatură de ieri au fost mai scăzute decât cele de alaltăieri, însă din cauza vântului, care a bătut tare, senzaţia a fost de frig. În celelalte regiuni a fost foarte cald; şi în Transilvania, dar şi în Crişana şi în Maramureş, tot ieri la amiază, mercurul termometrelor a trecut de 18 grade. Foarte multe nu se vor schimba la acest sfârşit de săptămână şi de lună martie în aspectul şi evoluţia vremii din ţara noastră, respectiv: regimul termic se va situa peste cel normal la această dată; va mai fi vânt astăzi în sudul Moldovei, în Muntenia şi în Dobrogea; vin nori, dar precipitaţiile vor fi puţine şi nu în toate regiunile. (meteorolog Romica Jurca)

 

 

 

 

BUCUREŞTI - max. 16°C - min. 1°C

           

 

 

Azi (sâmbătă):

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul în general moderat.

 

Mâine (duminică):

Cerul va fi temporar noros,

iar vântul slab până la moderat. Maxima: 16°C, iar minima: 2°C.

 

Poimâine (luni):

Cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab până la

moderat. Maxima: 14°C,

iar minima: 2°C.

 

 

 

Drumeţii

 

 

Predeal – Cabana Pârâul Rece – Cabana Cerbul

 

Durată: 1 h 40 min

Indicaţii: Se poate ajunge mergând din Predeal pe şoseaua asfaltată spre Azuga, apoi la dreapta pe şoseaua de pe Valea Râşnoavei, până dincolo de Şipote, unde, în apropierea drumului, se află, într-o pajişte, Cabana Pârâul Rece. De acolo, pe şosea, se ajunge la Cabana Cerbul şi după 17 km se ajunge în oraşul Râşnov.

 

Trusa medicală

O mică trusă de medicamente pentru drumeţii montane nu trebuie să lipsească nici unui turist. Aceasta trebuie să conţină aspirină, vitamina C, midocalm, algocalmin, saprosan, biseptol, comprese sterile, faşă elastică, leucoplast antiseptic. Vitamina C este un energizant foarte bun şi reduce consumul de apă.

 

 

La munte

 

 

Azi (sâmbătă):

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Occidentali şi în nordul Orientalilor, unde izolat vor fi condiţii de precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Mâine (duminică):

Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse ziua se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Poimâine (luni):

Cerul va fi noros în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii de Curbură, unde local spre seară şi noaptea vor fi precipitaţii mixte.

×
Subiecte în articol: observator