x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 4 martie 2008

Starea vremii 4 martie 2008

04 Mar 2008   •   00:00

Circulaţia aerului în Europa se va menţine intensă. Şi alte sisteme frontale vor aduce precipitaţii şi mase de aer cu proprietăţi termice diferite, care se vor reflecta în valorile de temperatură din ţara noastră, valori care astăzi, în sud şi în sud-est, vor fi mai ridicate decât ieri, iar în vest, nord şi centru va avea loc o răcire.

Circulaţia aerului în Europa se va menţine intensă. Şi alte sisteme frontale vor aduce precipitaţii şi mase de aer cu proprietăţi termice diferite, care se vor reflecta în valorile de temperatură din ţara noastră, valori care astăzi, în sud şi în sud-est, vor fi mai ridicate decât ieri, iar în vest, nord şi centru va avea loc o răcire. În aceste din urmă zone, vor fi şi ploi. Răcirea vremii se va resimţi mâine în toată ţara, iar după aceea temperatura va începe să crească uşor. Până la sfârşitul acestei săptămâni, există chiar şi tentative de revenire a iernii, în Maramureş, Transilvania, Moldova, la munte, dar lapoviţă şi ninsoare nu este exclus să apară, trecător, şi în alte regiuni. (meteorolog Romica Jurca)

 

 

 

 

BUCUREŞTI - max. 20°C - min. 4°C

 

           

 

 

Azi (marţi):

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil ziua şi noros noaptea când vor fi condiţii să plouă slab.

Mâine (miercuri):

Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat. Maxima: 12°C, iar minima: 2°C.

Poimâine (joi):

Cerul va fi noros şi trecător ziua vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Maxima: 8°C, iar minima: 1°C.

 

 

 

Drumetii

 

 

Timişul de Sus – Cascada Tamina – Vârful Piatra Mare

De la poşta din Timişul de Sus pe drumul forestier de pe Valea Timişului, pe dreapta se vede poteca marcată cu bandă albastră, care traversează apa şi urcă pe culmea Băii Mici, ce desparte Timişul Sec de Jos de Valea Carierei. Se merge pe marginea pârâului Pietrei Mici pentru a ajunge la Cheile şi Cascada Taminei. Drumul continuă circa două sute de metri pe Valea Pietrei Mici, apoi traversează apa şi urcă spre Piciorul Galbezei. Se depăşeşte linia de creastă, pentru a se înscrie pe versantul sud-estic al muntelui, trecând printr-o pădure cu mici poieni. Se ajunge la poienile care formează Timişul Sec de Jos, de unde se ajunge la un gol de munte. De aici se parcurge păşunea subalpină pentru a ajunge la Vârful Pietrei Mari, la 1.843 m altitudine.

 

 

 

La munte

 

Azi (marţi):

Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 15... 20 l/mp.

Mâine (miercuri):

Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi noros şi pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii mixte. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 10... 15 l/mp.

Poimâine (joi):

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Meridionali, unde local vor mai cădea precipitaţii mixte.

×
Subiecte în articol: observator