x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea vremii 9 aprilie 2008

Starea vremii 9 aprilie 2008

09 Apr 2008   •   00:00

Calota polară şi cea mai mare parte a Rusiei se află într-un cîmp anticiclonic şi temperaturi relativ modeste. În restul continentului, presiunea atmosferică este şi va rămîne scăzută. Circulaţia aerului, într-o astfel de configuraţie, favorizează pătrunderea de aer cald deasupra Europei de sud-est, apoi avansul acestuia către est – nord-est.

Calota polară şi cea mai mare parte a Rusiei se află într-un cîmp anticiclonic şi temperaturi relativ modeste. În restul continentului, presiunea atmosferică este şi va rămîne scăzută. Circulaţia aerului, într-o astfel de configuraţie, favorizează pătrunderea de aer cald deasupra Europei de sud-est, apoi avansul acestuia către est – nord-est. O pătrundere de masă de aer uşor mai rece, în straturile mai înalte ale atmosferei, va conduce la instabilizarea coloanei de aer, în principal în jumătatea de vest a României, la deal şi la munte, unde vor fi ploi şi descărcări electrice, timp în care, în restului teritoriului, astfel de manifestări vor fi sporadice. (meteorolog Romica Jurca)

 

 

 

BUCUREŞTI - max. 20°C - min. 7°C

 

           

 

 

Azi (miercuri):

Cerul se va înnora treptat, iar seara şi în prima parte a nopţii vor fi condiţii de ploaie slabă, trecătoare.

Mîine (joi):

Vremea se va menţine caldă pentru această dată, iar cerul temporar noros, favorabil ploii de scurtă durată. Maxima: 22°C, iar minima: 8°C.

Poimîine (vineri):

Cerul va fi variabil. Maxima: 24°C, iar minima: 10°C.

 

 

 

Drumeţii - Poiana Aleu – Peştera Ferice

 

 

Pornim de la Cantonul silvic Aleu. La 300 m de la curba puternică la stînga a drumului coborîm la dreapta şi trecem Aleul. În a doua poiană este apă la izvorul “La berbece”. După cca 2 km ajungem la o confluenţă. Părăsim drumul plecînd spre N-NV, pătrundem într-o poiană, mergem pe lîngă firul apei, trecem pe lîngă cîteva căsuţe, trecem şi de o şa şi ajungem între Valea Frunzii şi Breancului. ½aua poartă numele de Dosul Rău. Coborîm din şa în Valea Breancului, străbatem o zonă cu abrupturi şi cascade şi ajungem la un izbuc puternic – Izbucul Breancului. Poteca trece mai departe, străbate o pădure, trece prin grohotişuri, şi lîngă moara din satul Ferice, pe lîngă un izbuc, începem să urcăm o diferenţă de nivel de 20 m, ca să ajungem la Peştera Ferice.

 

 

 

La munte

 

 

Azi (miercuri):

Vor fi înnorări şi ploi pe arii relativ extinse în Occidentali şi local în Meridionali. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi se vor semnala descărcări electrice. Cantităţile de apă pot depăşi 15 l/mp.

Mîine (joi):

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales seara şi noaptea, cînd local vor fi ploi, îndeosebi averse, şi se vor semnala descărcări electrice.

Poimîine (vineri):

Cerul va fi temporar noros şi în Occidentali local vor fi averse de ploaie şi descărcări electrice.

×
Subiecte în articol: observator